Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Becukrosodott méz?

Becukrosodott méz?

Figyelt kérdés

Helló. SZeretnék tisztában lenni ezekkel a dolgokkal.

Nos, a becukrosodott méz, az szilárd állapotú néz? Illetve , olvastam hogy fogyasztható, és melegítésnél, (vízben stb) felolvasztható, de akkor enzimet stb-t veszít.

Nincs káros hatása? :D Érdekelne , mert szerettem volna enni mézt, itthon, és kibontottam és szilárd lett, valamennyire fehér, megkóstoltam, finom, semmi mellék, rossz ízt nem tapasztaltam. Először azt hittem, hogy megfagyott a hidegben.

2017. ápr. 16. 00:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Igen az a szilárd állapotú méz. Újraolvasztható, ha az üveget nem forró, csak gyönygyöző vízbe teszed. Az enzimek elbomlanak, de a méznek magas az ásványi anyag- és vitamintartlama, ezek benne maradnak. Igazából a nagy cukortartalom miatt nem tud megromlani. A kiszerelt méznek minőségmegőrzési időt adnak-ami azt takarja, hogy a feltüntetett dátumig nem kristályosodik ki belőle a cukor.
2017. ápr. 16. 01:39
 2/11 anonim ***** válasza:
3%

Van mézem, ami már rég jó minőségű és nem cukrosodott be.

Mert igazi méz, nem cukrosan gyártott.

Az-az nem félhamisítvány olcsó.

Tehát nem kell forró vízben képlékenyebbé tenni.

2017. ápr. 16. 01:53
 3/11 anonim ***** válasza:
98%

43 % hülye vagy, ülj le, egyes!

Pont az a nem jó méz, amelyik NEM TUD ikrásodni! Ha a tiéd nagyon régi és nem volt erre képes, akkor bizony a tiéd HAMISÍTVÁNY, cukrozott, hehe :)))

2017. ápr. 16. 05:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
43 % a tiéd egy felvizezett, cukrozott pancs! Azért nem tud megkötni se!
2017. ápr. 16. 05:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a valódi méz ikrásodik. A hamisított nem.
2017. ápr. 16. 06:30
 6/11 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen méz. Pl a repceméz szinte azonnal krémes, sűrű lesz (az osztrákok pl jobban szeretik, mint a folyóst.) A mézek kb. 80%-a gyümölcscukor és szőlőcukor. Ennek a két cukornak az aránya határozza meg, hogy az adott méz milyen gyorsan kristályosodik. Az akácméznek a gyümölcscukor tartalma olyan magas, hogy akár évekig nem cukrosodik. Vagyis egy jó minőségű akácméznél egyáltalán nem gyanús, ha nem "cukrosodik".

Hidegben szintén könnyebben kristályosodnak.

2017. ápr. 16. 06:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan méz fajta ami ikrásodásra hajlamos ,de van amelyik nem ,de termelők rá is szokták irni .boltira ilyen nincs irva.
2017. ápr. 16. 07:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Okoskodoknak.

2017. ápr. 16. 07:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó az úgy becukrosodva is, a vegyes virágméz hajlamos gyorsan becukrosodni, miénk is ilyen lett, de így is jó, teába, sütibe ezt használom.
2017. ápr. 16. 07:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapám méhész.

SEMMI köze a méz ikrásodásának ahhoz, hogy valódi-e vagy hamisított. Egyes mézfajták inkább ikrásodnak, mások inkább nem. Semmi bajod nem lesz az ikrás méztől.

Míg kicsit voltunk, a nagymama azzal kente nekünk a mézes kenyeret, mert az nem csurgott le úgy a kenyérről, mint pl. az akácméz.

Ha nagyon zavar, hogy ikrás, akkor a mézesüveget állítsd bele meleg vízbe. Melegebb legyen, mint egy kellemes fürdővíz, de ne forró. Ha van hőmérőd, kb. 50 fok. A mézet 60 fok fölé nem tanácsos melegíteni, így őrzi meg minden tulajdonságát.

De arra számíts, hogy vissza fog ikrásodni. De ismétlem, attól az még valódi méz, és semmi károsodást nem szenved az ikrásodástól. Én még jobban is szeretem.

2017. ápr. 16. 09:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!