Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen egyszerű, sütés nélküli...

Milyen egyszerű, sütés nélküli de egészséges kaját tudtok?

Figyelt kérdés
Szeretnék minél egészségesebben kajálni, de nem nagyon tudok főzni. Tűzhelyem van, de sütőm nincs, így olyat nem is tudok csinálni. Húst nem eszem. Nem sok minden van, amit tudok csinálni, ötleteket szeretnék, lehetőleg ne szendvicset vagy bundáskenyeret mondjatok :)
2017. febr. 6. 00:30
 1/7 anonim válasza:
41%
Google!
2017. febr. 6. 00:36
 2/7 anonim ***** válasza:
31%

A tűzhelyre tégy fel egy serpenyőt, tegyél bele zsírt, olajat vagy vajat, és azon süss zöldséget, gombát, rántottát. Ízlés szerint tehetsz bele ezekből, kicsire darabolva.

Kuktában csinálhatsz székely káposztát kevés hússal vagy anélkül, sok szalonnával.

Főzhetsz zöldséglevest, krémleveseket, rántott levest (tojással).

Főzhetsz krumplit, abból csinálhatsz hagymás-majonézes krumplisalátát.

2017. febr. 6. 01:09
 3/7 anonim ***** válasza:
12%

Minden étel egészséges, amíg nem zabálod halálra magad. Ehetsz te karajban töltött csülköt is, ha a hét napjait felosztod és mindig másfajta ételt csinálsz. Én ugyanúgy csináltam vörösboros gombaragut tegnapelőtt, tegnap halat ettünk, ma rizseshús lesz.. mondok egy heti menütervet, hátha segítek.

Hétfő

Borsófőzelék tükörtojással vagy csirkemellből készült pörkölttel (lehet a főzeléket egészségesen is készíteni, ez az ún francia habarás, mikor a borsót pürésíted és visszacsurgatod a főzelékbe - keress rá a neten, nem csak kitaláltam)

Kedd

A maradék pörkölt újragondolt változata: ha pörkölttel csinálod, másnapra semmi baja nem lesz, de főzhetsz mellé rizst és akkor rizseshúst eszel vagy káposztát és akkor meg székelykáposztát. Így nagyon főznöd se kell másnap, de ehetsz a főzelékes nap után gyrost is, a házilag készített gyros-tál csupa egészség. Olívaolajat hevítesz, megsütöd a felkockázott csirkemellet, majd szalvétába teszed és hagyod lecsepegni az olajat. Kisütöd a krumplit is. Megcsinálod mellé a salátát és a szószt. Előveszel egy tányért, rá a salátalevél, a krumpli, a hús, a szósz és köré a paradicsom. Nyami!

Szerda

Ha vasárnap volt leves és leveses vagy, a könnyed zöldségleveseket, krémleveseket ajánlom. Pl zellerkrémleves, brokkolikrémleves, karalábéleves, borsóleves. Nekem a zsíros ételek nem esnek jól mostanában, tegnap ettem halászlét, de nagyon zsíros volt a hal - nagyim küldte. Krémleves mellé tudom ajánlani a resztelt májat főtt krumplival, zöldségleves után az alaszkai tőkehalfiléből (890 az auchanban) a fokhagymás tőkehalfilét buggyantott tojássalátával. És ez a halas napod a főzelékes, húsos napok után.

Csütörtök

Hát, ha lenne sütőd, tepsis étel jönne, de így! Csinálj egy jó gombaragut vagy vadas gombát, most nem drága a csiperke és ez a zöldséges napod.

Péntek

Ha esetleg a főzeléket tükörtojással etted és nem pörivel, a húsos napon pedig gyrost csináltál, péntekre tudom javasolni a marhapörköltet juhtúrós sztrapacskával.

Szombat

Ideje valami tésztás ételnek is, én szeretem a tésztát, legyen mondjuk mac and cheese, sajtos makaróni.

Vasárnap

Húsleves - elmaradhatatlan :)

2017. febr. 6. 08:00
 4/7 anonim ***** válasza:
21%

Én tojás- és zöldségételeket szoktam enni, nekem ezek ideálisak (pl. töltött tojás minden héten van, rántotta mindennap). No meg sütiket, jó alapanyagokból, cukor és liszt nélkül, de ahhoz minimum mikró kell.

Nem tudom, neked mi számít egészségesnek.

2017. febr. 6. 09:12
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm azoknak, akik értelmesen válaszoltak!

utolsó előtti: a disznóhús mióta egészséges?! :D

2017. febr. 6. 11:25
 6/7 anonim ***** válasza:
39%

Utolsó: mintha nem lenne millió más vas és fehérjeforrás, csak a hús. Hüvelyesek, tejtermékek, tojás, gabonák, zöldségek, olajos magvak...

Kérdező: saláták,wrap, zöldséges omlett, Zöldségkrémlevesek, hummusz, avokádókrémes spaghetti, padlizsánkrém, lencsefőzelék, chili sin carne, lecsó, gombás rizottó, tejszínes cukkini+kuszkusz vagy quinoa, spenót tükörtojással, gombapörkölt barna rizzsel, serpenyős padlizsán-mozzarella-paradicsom, serpenyős gnocchi, zöldséges káposztatekercsek paradicsomszószban, serpenyős mandulaforgácsos brokkoli, karfiol, gesztenyés kelbimbó, stb. Mind kész 15-30 perc alatt

2017. febr. 6. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
81%

A kérdezőnek:

sütés nélkülit úgy érted, hogy csak főzőlapot használva? Szinte bármit el tudsz úgy készíteni, még a rakottasokat is serpenyőben.

Pár egyszerű étel:

gombás zöldbab tejszínnel

krumplifőzelék zöldségfasírttal

falafel salátával és joghurtos öntettel

lencsekrémleves

serpenyős gombás lencse tejszínnel

lecsó

ázsiai zöldségek rizstésztával, füstölt tofuval

céklás-burgonyás rakottas serpenyőben

kuszkusz serpenyős zöldségekkel

hagymakrémleves, borsókrémleves, paprikakrémleves, cukkinikrémleves

ricottás padlizsántekercsek serpenyőben

2017. febr. 6. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!