Csak engem irritál az ételek túlzott csicsázása?
"Azért azt már nem tartom jónak, ha egy gasztronómiai műfaj az esztétikára alapoz és maga az étel élvezete már nem is fontos... "
Ilyent egesz pontosan hol lattal?
Csak téged. A gasztronómiában az íz, állag, illat és látvány együtt szerepel, azonos hangsúllyal. Ha valamelyik nem jelenik meg, akkor az nem gasztronómia, ugyanis az művészet.
Szerintem téged az zavar szakácsként, hogy nem értesz hozzá.
A fine dining éttermekben is jól lehet lakni. Ott menüSOR van, ami éppen elegendő, sőt. ha valaki be akar lapátolni egy tál csülköt, akkor nem ide fog menni.
Engem az zavar, ha egy szakács végzettségű egyén megpróbálja lehúzni a szakmát magas művészi szinten végzők képességét, és világszinten elismert szaktudását. Az nagy baj. Azon az igénytelen konyhán nem ennék, ahol a szakács nem felfelé húzza magát a magas nívóhoz, hanem azt próbálja meg minél jobban lehúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!