Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csak engem irritál az ételek...

Csak engem irritál az ételek túlzott csicsázása?

Figyelt kérdés
2017. febr. 5. 16:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Akkor miert zavar? :D


Tudod, vannak szobafestok es festomuveszek, vili a hasonlat? :D

2017. febr. 5. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a tálalás amiről te beszélsz gasztronómiai művészet. Nem arra való hogy jóllakjon az ember, hanem hogy ritka kulináris élvezetben legyen része.
2017. febr. 5. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
Laci bácsi, tessék inkább pihengetni.
2017. febr. 5. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
66%
Ha tényleg a netes trolloktól lett beteg a Laci bácsi akkor csak sajnálni tudom.
2017. febr. 5. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Érdekes tendencia zajlik mostanában.Addig rendben van, hogy szeretne az (átlag)ember is túllépni a rántottcsirke-nokedlispörkölt-káposztáscvekkedli gasztronómián, de jó magyar szokás szerint már megint átesünk a ló másik oldalára.Ideológiai fejtegetés nélküli nettó véleményem: attól, hogy fikázunk mindent, ami az uborkafán való felkapaszkodásunk előtti időkből származik, még nem leszünk az elit.

A kérdésedre:én is voltam szakács több helyen,különféle színvonalú és különféle árszintű helyeken. Általánosságban el tudom mondani, hogy minél színesebb, jobb a látvány, ami a tányérra kerül,annál jobban eladható. Az íze majdnem mindegy.Ami még tapasztalat:minél szokatlanabb alapanyagból dolgozol,szokatlanabb eljárásokkal,és ezt az étlapon fel is tünteted, lehetőleg rögtön angolul vagy franciául,spanyolul stb,annál inkább fogják az adott ételt az étlapról kiválasztani. De ez után a tag hazamegy az anyukájához és bezabálja a fasírtot ubisalival,mert az a jó megszokott íz az otthoni kis piros lábasból.

Az nem baj, ha az étel szépen van tálalva, a baj az, amikor az étel a csicsa mögött háttérbe szorul.És főleg zavar az a trend a desszerteknél, hogy a "sodót" dekorációnak nevezhető mennyiségben pöttyintik a tányér szélére, ami dekorációnak nem szép, a fogyaszthatósági mennyiséget pedig nem éri el.Jó lenne egy arany középút, főleg a fiatalabb,"trendi"generáció fejében.

2017. febr. 5. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy munkahelyi ebédnél nem fog túlzottan érdekelni, de étterembe vacsorázni élményért járok, ahhoz meg hozzátartozik az, hogy úgy tálaljanak, amit otthon esélytelen összehozni.
2017. febr. 5. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 A kérdező kommentje:
#17 Tökéletesen összefoglaltad a lényeget, csak én lusta voltam leírni.
2017. febr. 5. 18:42
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
De fogjátok már fel, hogy ez nem arról szól, hogy jóllakassuk az embereket. Ezek a szakácsok a konyhaművészetet egy magasabb szinten szeretnék űzni, prémium alapanyagokból készült különleges textúrájú ételeket művészi módon helyeznek el a tányéron. Ez most olyan, hogy te metálos vagy, és irritál a country zene, holott csak különböző ízlésekről, igényekről beszélünk. Ez is egy másik műfaj a gasztronómián belül, és kész.
2017. febr. 5. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:
66%

Azért azt már nem tartom jónak, ha egy gasztronómiai műfaj az esztétikára alapoz és maga az étel élvezete már nem is fontos... Az lenne az alap.


A szép tálalás az remek, főleg nagyritkán, amikor ilyen élményért is megy az ember... De megvannak a határok. Speciel túlzásnak tartom, ha valakit annyira zavar, hogy nem fogadja el, hogy egyeseknek más az ízlése, akár számára egészen fura. Engem nem zavar, hogy millióféle fura dolog van a világban. Amíg nekem nem ártanak vele...


Személy szerint azt már nem szeretem, amikor mondjuk a desszerttálalásnál kipöttyözgetik a csokit a tányérra, úgy, hogy azt csak szétkenni lehet, megenni nem, úgyhogy az szinte kizárólag esztétikai szerepet kap. Én, mint csokiimádó, ezt már sérelmezném, ha engem érne, akkor is, ha ránézve tetszene az alkotás. De ha mások ebben élik ki magukat, nyugodtan.

2017. febr. 5. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
93%

"Az nem baj, ha az étel szépen van tálalva, a baj az, amikor az étel a csicsa mögött háttérbe szorul.És főleg zavar az a trend a desszerteknél, hogy a "sodót" dekorációnak nevezhető mennyiségben pöttyintik a tányér szélére, ami dekorációnak nem szép, a fogyaszthatósági mennyiséget pedig nem éri el."


Szerintem te nagyon nem erted a gourmet ettermek lenyeget. Aki jol akar lakni, az nem dob ki 30+ezer forintot egy ilyenre, ahol par ora alatt eletolnak jopar tanyert, hanem vesz egy giroszt a toroktol, elmegy egy kifozdebe, vagy bevasarol a CBA-ban es osszeut egy Laci-bacsi fele lazannyat! xD

2017. febr. 5. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!