Meg szoktatok enni ilyen jóóó régen lejárt kajákat? Miket? Mennyi idős kajákat?
Figyelt kérdés
Mi van, h több éve lejártat is :D2010. máj. 6. 19:55
1/6 anonim válasza:
joghurtot max 1-2 napja lejártat,mindig tul sokat veszek
édesség max 1 hónap
tea,fűszer,és társai meg szag alapján,azoknak nincs emi bajuk
de felvágottakat,sajtot még akkor se ha aznap jár le
2/6 anonim válasza:
Natúr joghurt, kefir még lejárta után 1 héttel is fogyasztható.
Camembert sajtot is ettem a szavatossági idő lejárta után, bő egy héttel -az inkább még finomabb lett, beérett.
1990-ben voltam katona, kinn, terepen kaptunk 1976-ban (!!) lejárt konzervet -attól se lett semmi baja egyikőnknek sem.
3/6 anonim válasza:
Nyáron megettem egy 2004-es mirelit bajor virslit. Fincsi volt. :)
4/6 anonim válasza:
Tegnap ettem meg egy hónapja lejárt gyümölcsjoghurtot.Semmi bajom nem lett.Tejfölt is fehasználom 1 hónapos lejárás után is.
5/6 anonim válasza:
Nem erdekel a lejarati ido, szag/iz/kinezet alapjan dontok. Elvegre is azok, akik kitalaljak a lejarati idot egyreszt nem josok, masreszt a leheto legkisebb idointervallumot valasztjak ki(lehet, hogy igazabol csak egy honappal kesobb jarna le, de tuti ami tuti) illetve az, hogy valami mikor jar le, az a tarolastol, felhasznalastol is fugg. (pl belenyultam-e olyan kanallal, ami elotte a szamban volt; hutoben tartottam-e, stb)
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, a szavatossági idő nem mond semmit. Van, ami már előtte is tönkremegy, éa van, ami még évek múlva is ehető és fincsi :) Tipikusan a Camembert és a tejföl még 1-2 hónap múlva is jó :)
2010. máj. 10. 15:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!