A laktózérzékenyek mit szoktak bevenni tejivás és hasonlóak előtt? (laktóz enzim? )
Úgy emlékszem, szoktak valami gyógyszert bekapni, hogy ne legyen annyira puffasztó hatása a laktóztartalmú élelmiszereknek.
Mi ez?
Hogy működik?
Valami laktóz enzim féleség talán, de nem vagyok benne egészen biztos.
És ha valakit a gyümölcs puffaszt annak ez nem hatásos?
Laktázt. Szerintem sokkal egyszerűbb s logikusabb nem enni laktózt, de nem mindenki tudja vagy akarja megoldani.
A gyümölcshöz semmi köze a laktóznak, laktáznak, így abban miért is segítene bármit?
Nem, annak nem hatásos. A laktáz az a tejcukrot (laktózt) bontja le, s mivel a laktózérzékenyeknek ezzel az enzimmel van problémájuk, így náluk ezt pótolja (bizonyos mértékig, nem lehet csak egy kicsit fogyasztani ezzel is, inkább akkor laktózmentes tejet kell inni).
A cukor az teljesen már, mint a tejcukor
Szia én MillandJoy-t szoktam bevenni ha szükségem van rá! Tejes ételek fogyasztása előtt beveszed (rágótabletta). A tabletta a laktáz enzimet pótolja, ami segít feldolgozni a laktózt! Nem használtam még más tablettát. :)
Gyümölcs puffasztásra...nem hiszem, espumisan?
"bizonyos mértékig, nem lehet csak egy kicsit fogyasztani ezzel is, inkább akkor laktózmentes tejet kell inni"
Azért ez nem teljesen igaz. Függ az érzékenység súlyosságától, de általában teljesen elég a laktázenzim tabletta, ha az ajánlás szerint adagolja az adott személy (ki lehet számolni, hogy egy tabletta mennyi tejhez elegendő - ez gyártmányonként eltérő).
Súlyos esetben valóban kevés lehet, olyan is előfordulhat, hogy a laktózmentes termék is problémát okoz (mivel abban sem 0% a laktóztartalom, hanem kevesebb, mint 0,1%).
Vannak erre tabletták, kérdezd meg a gyógyszerészt.
#2: a laktózmentes tejes cuccok nagy része úgy készül, hogy belehajítják a laktáz enzimet (amit egyébként tablettaként beveszel) kábéra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!