Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A laktózérzékenyek mit szoktak...

A laktózérzékenyek mit szoktak bevenni tejivás és hasonlóak előtt? (laktóz enzim? )

Figyelt kérdés

Úgy emlékszem, szoktak valami gyógyszert bekapni, hogy ne legyen annyira puffasztó hatása a laktóztartalmú élelmiszereknek.

Mi ez?

Hogy működik?

Valami laktóz enzim féleség talán, de nem vagyok benne egészen biztos.

És ha valakit a gyümölcs puffaszt annak ez nem hatásos?

2017. jan. 23. 22:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%

Laktázt. Szerintem sokkal egyszerűbb s logikusabb nem enni laktózt, de nem mindenki tudja vagy akarja megoldani.

A gyümölcshöz semmi köze a laktóznak, laktáznak, így abban miért is segítene bármit?

2017. jan. 23. 22:33
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem, annak nem hatásos. A laktáz az a tejcukrot (laktózt) bontja le, s mivel a laktózérzékenyeknek ezzel az enzimmel van problémájuk, így náluk ezt pótolja (bizonyos mértékig, nem lehet csak egy kicsit fogyasztani ezzel is, inkább akkor laktózmentes tejet kell inni).

A cukor az teljesen már, mint a tejcukor

2017. jan. 23. 22:35
 3/13 anonim válasza:
45%

Szia én MillandJoy-t szoktam bevenni ha szükségem van rá! Tejes ételek fogyasztása előtt beveszed (rágótabletta). A tabletta a laktáz enzimet pótolja, ami segít feldolgozni a laktózt! Nem használtam még más tablettát. :)

Gyümölcs puffasztásra...nem hiszem, espumisan?

2017. jan. 23. 22:38
 4/13 TR75 ***** válasza:
28%

"bizonyos mértékig, nem lehet csak egy kicsit fogyasztani ezzel is, inkább akkor laktózmentes tejet kell inni"

Azért ez nem teljesen igaz. Függ az érzékenység súlyosságától, de általában teljesen elég a laktázenzim tabletta, ha az ajánlás szerint adagolja az adott személy (ki lehet számolni, hogy egy tabletta mennyi tejhez elegendő - ez gyártmányonként eltérő).

Súlyos esetben valóban kevés lehet, olyan is előfordulhat, hogy a laktózmentes termék is problémát okoz (mivel abban sem 0% a laktóztartalom, hanem kevesebb, mint 0,1%).

2017. jan. 23. 23:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Laktáz tablettát, vagy multienzimet, nekem a neo pampur is segít, ha érzem, hogy kimerültek a dolgok.
2017. jan. 24. 00:33
 6/13 anonim ***** válasza:
44%

Vannak erre tabletták, kérdezd meg a gyógyszerészt.

#2: a laktózmentes tejes cuccok nagy része úgy készül, hogy belehajítják a laktáz enzimet (amit egyébként tablettaként beveszel) kábéra...

2017. jan. 24. 07:48
 7/13 anonim ***** válasza:
30%
Sokkal egyszerűbb növényi tejtermékeket fogyasztani mint ilyesmivel kínozni magam. Nem beszélve arról hogy a házi mandula vagy mogyorótej, tejszín, kesukrém/túró jóval egészségesebb is az ipari laktózmentes szaroknál
2017. jan. 24. 08:24
 8/13 anonim ***** válasza:
08:24 e azt csak hiszed ;) Biztos jó boldog tudatlanságban élni, de csak szólok, hogy a laktáz enzim természetes dolog, míg a növényi sz.rjaid nem
2017. jan. 24. 10:54
 9/13 anonim ***** válasza:
8. Te beteg vagy vagy mi bajod? Szerinted enzimeket szedni természetes dolog de mandulát+vizet (ebből áll a mandulatej házilag gyengébbek kedvéért) nem? A mandula vagy a víz az egészségtelen szerinted? Idióta...
2017. jan. 24. 11:50
 10/13 anonim ***** válasza:
08:24 Attól, hogy idiótázol, még nem neked lesz igazad. Pontosan tudom, hogy hogy készülnek ezek a terméket, mol. biológusként doktoráltam, szerintem kicsit több rálátásom van a dolgokhoz, mint neked. De fogyaszd csak azt, ha annyi eszed van
2017. jan. 24. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!