Más is van aki a szálkák miatt utálja a halászlevet?
A szálkát senki sem szereti. De ez a velejárója. Ami megoldást jelent az valóban a szűrés.
Filézni szoktuk a halat. Az alaplébe megy a szálkás része, majd átszűrjük. Utána megy bele a filé, amiben meg nincs (vagy kevés a) szálka. Abból már nem kerül bele a lébe szálka.
Van, aki azért nem szeret kenuzni, mert lefröcskölik vízzel. A halnak a szálka a velejárója. Vannak kevésbé szálkás halak: harcsa pl. Jó kis harcsa halászlét nem vetnél meg, mivel abban ritka dolog a kellemetlen szálka.
A bajait nem passzírozzák, abban persze, hogy ott van a szálka, de halat enni tudni kell.A tiszait átpasszírozzák, de így is kerülhet a lébe némi apró szálka. Ha botmixerrel átjáratod a levet, ez a gond is megoldódik.
Ízlés, szokás, döntés kérdése, hogy ki melyen módon főzi/szereti a halászlevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!