A szerdán vagy csütörtökön készült halászlevet ma még megehetem?
Főzd fel, ha jó jó, ha nem, nem.
Elég nyilvánvaló lesz.
Nem leszek népszerű, de semmilyen húsos ételt nem szabadna 3, maximum 4 nap után elfogyasztani, akkor sem, ha folyamatosan hűtve volt. Ugyanez vonatkozik a tejtermékes, tojásos ételekre. A pusztán zöldséges ételek kicsit tovább bírják, kivéve a gombát.
Nem csak akkor okozhat problémákat, ha láthatóan megromlott (büdös, "felforrt", stb.)
Hivatalosan igazad van, sőt. Tanultam régen táplálkozástant, a három nap is sok, ha jól emlékszem 24 óra. Kifőtt tésztát pedig egyáltalán nem szabad hűtőbe tenni, amit nem eszel meg azonnal, azt ki kell dobni. Ez a szabály.
Az meg egy másik dolog, hogy a saját háztartásában ebből ki mennyit tart be.
Én csak azt nem értettem, hogy ha van véleményed, és ráadásul hasznos, de mindenképp hasznosabb(nak ítéled meg), mint a másoké, akkor miért nem mondod?
Ne haragudj, de nem értem a kérdésedet. Pont írtam, hogy nyilván le leszek én is pontozva, mert a nagytöbbséggel szembemegyek.
Viszont szerettem volna elmondani, hátha a kérdezőnek ettől még hasznos lesz a válasz.
Köszönöm, a te válaszod is hasznos, annak ellenére, hogy én az általad írt időknél több naposan is megeszem az ételt. Csak a halászlével nincs tapasztalatom. Azt csak ilyenkor szoktam enni, ilyenkor is csak kapom.
Egyébként rájöttem, időzavarban vagyok. Nem is szerda/csütörtök, hanem csütörtök vagy péntek amikor készült. Tehát nyertem egy napot:) Vacsira halászlé lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!