Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Háromszori vagy öt-hatszori...

Háromszori vagy öt-hatszori étkezés?

Figyelt kérdés
Légy szíves segítsetek, most csak háromszor eszem egy nap, de az étkezések között éhes leszek és nem tudom ilyenkor mit csináljak, aki csak háromszor étkezik egy nap az nem éhes az étkezések között vagy hogy bírja ki? A másik kérdésem, hogy az anyagcsere szempontjából melyik a jobb, és hogy ti hányszor etkeztek?

2016. dec. 25. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Az a jobb ha minél többször eszel minél kevesebbet, így jóval kevésbé ingadozik a vércukorszinted és a tápanyagcseréd is folyamatos. Próbálok is 3-4 óránként enni, reggelinél vagy estefelé már csak gyümölcsöt vagy egy szelet kenyeret valamivel ilyesmi, de a főétkezést is elosztom kétfelé, sültet vagy valami szilárdat eszek ebédre amit be tudok vinni melóba és este szoktam levest vagy főzeléket hasonlókat.
2016. dec. 25. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Többször keveset. Tehát az 5 étkezés, kiegyenlített,általában jó , és elég.Persze az adott étkezések ételeinek összetétele is számít.

Tudod a közmondást, reggel, mint a király, délben, mint a polgár, este, mint a koldus... ):) persze ezt modernebbül is fel lehet fogni, és a tízórai, uzsonna is fontos, hogy ne legyünk holt éhesek, mire asztalhoz ülünk.

Lényeg, hogy minden étkezésnél tápláljuk a szervezetet egészséges, nem terhelő étekkel.

2016. dec. 25. 19:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2016. dec. 25. 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Én úgy "bírom ki", hogy egyszerűen nem leszek éhes napi egy étkezés mellett... Ha fogyni akarok, ez az egyetlen esélyem, hogy ne éhezzem. Ez természetesen extrém eset, keveseknek való s nekem sem volt korábban megfelelő (akkor kétszer ettem s lehet, hogy tömegeléskor is így fogok, bár nem hiszem).

Tapasztald ki, neked mi a jó, étkezések száma, időzítés s persze a bevitt étel mennyisége, összetétele... Étrendfüggő is, hogy milyen hamar éhezik meg az ember, mennyiségfüggő is, egyéni is...

Az anyagcserének mindegy, csak egyél rendesen és lehetőleg mindennap (több nap koplalás után lassul csak be valamelyest).

Az egyénnek nem mindegy. Ismerek olyat, aki hatalmas reggeli nélkül elgyengül ebédig. S olyat is, aki lemerül s éhes lesz, ha reggelizik... Van, aki csak sok szénhidráttal energikus, van, aki csak nagyon, nagyon kevéssel s amúgyis éhgyomorra tud keményebb fizikai erőkifejtést végezni.

2016. dec. 25. 23:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Ami a vércukorszintet illeti, az enyém ugye nincs bolygatva sok órán át, bizonyára ezért is nem vagyok éhes addig, amíg el nem kezdek enni (no azért nagyobb kalóriadeficitben ez nem segít :)). A vércukorszintemet szeretem kellemesen alacsony szinten tartani s mivel az egyetlen étkezésem is bizonyára kevésbé dobja meg, mint másoknak az 5 közül egy, ez igazán jól sikerülhet normális napjaimon :)

Bár a szénhidrátosan táplálkozó időszakos böjtölők sem szoktak panaszkodni, a napi egy evés sokszor erősen szénhidrátszegény étkezéssel párosul, jó és logikus kombó, ha az adott embernek az megfelel.

2016. dec. 25. 23:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Az étkezések közt jó,ha eltelik 6 óra,ugyanis az emésztőrendszer egyfajta tápanyaglebontásra koncentrál,és pihennie is kell.

Ha az emésztést evéssel megszakítod,az újraindítással kimaradnak az emésztésből létfontosságú tápanyagok.

Az éhség érzet jelentkezése többnyire megszokás kérdése,amit evés helyett vízivással lehet helyrerakni,a 6 óránkénti rendszerességre.

2017. jan. 22. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!