Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van még aki megeszi a kenyér...

Van még aki megeszi a kenyér héján a papircetlit?! Nem mérget a tinta?!

Figyelt kérdés
Ne értsétek, félre... én nem akarom megenni de anyám mondja h nem érdemes, levágni emmiatt a kenyérből... megeszem, de szerintem nem egészségse... aggódom h mérgező lehet miket tesznek bele manapság a papirba...

2016. dec. 17. 14:46
1 2
 1/11 TR75 ***** válasza:
76%

Ha mérgező lenne, nem is lehetne a kenyérre tenni, mert a kelesztés/sütés folyamán oldódhatna a méreganyag.

Másrészt azért egy címke nem egy nagy méretű valami, szóval ha netán mérgező is lenne a festék rajta, ilyen mennyiségben biztosan nem. Viszont a papírt nem tudjuk megemészteni (cellulóz), szóval fölösleges megenni.

2016. dec. 17. 15:01
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

Nem is kell emiatt a kenyérből levágni. Nagyját leszeded, majd lekaparod a maradékot. Vagy kiválgod normálisan.

Jézusom most komolyan ilyen pitiáner dolgokról beszélgetünk? Vicc.

2016. dec. 17. 15:09
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Kifejezetten nem mérgező, de nem is egészséges, szóval ha időd engedi azért szedd le.
2016. dec. 17. 15:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként épeszű ember nem eszi meg a papírt. Vagy te ha veszel egy kakaós csigált akkor a papírzacskót is megeszed amibe bele van rakva? :D
2016. dec. 17. 15:27
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

bajod nem lesz tőle, de azért ennyire ne legyetek már garasosak, hogy azt a pár morzsát is meg akarjátok spórolni a kenyérből, ami lejön a papírral

volt már, hogy megettem, de csak véletlenül.

2016. dec. 17. 16:17
 6/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem eszem meg, de ha utólag észreveszem, hogy megettem, abból sem csinálok gondot. Ilyen kevés papír nem okoz gondot, amúgy is kell bizonyos mennyiségű le nem bomló ballasztanyag a normális bélműködéshez.
2016. dec. 17. 16:29
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Én mindig levágom, vagy letépem róla, nem szoktam megenni. Tényleg vicc amit írsz, vágd le legközelebb és ad oda az anyukádnak, hogy neki adod, egye meg, nehogy kárba vesszen.
2016. dec. 17. 18:08
 8/11 anonim ***** válasza:

Amúgy ha már a veszteségnél tartunk. Több anyagot veszteesz a kenyérből késsel vagy géppel való felvágáskor. Ha a kérdés a spórolálsra irányul akkor azt is meg lehetett volna kérdezni hogy egybe eszed a kenyeret vagy szeleteled?

Egyébként én málr nem is veszek kenyeret, max barnát és csomagoltat ami fel van szeletelve, de nekem az étkezésemből eléggé ki van vonva a kenyér. A fehér kenyér pedig egyáltalán nem szerepel benne.

2016. dec. 17. 19:58
 9/11 anonim ***** válasza:
61%
Mi megesszük a kenyérmorzsákat, hisz jók, de a papírt sosem enném meg, akkor sem, ha nem házi kenyeret ennék évtizedek óta (illetve ma már azt sem, de az más kérdés). Most fél gramm kenyeret sajnál valaki? Ez azért elég durva.
2016. dec. 18. 00:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Mit nevezel mérgezőnek? A papír nem mérgező, de nem étkezési célt szolgál. A festék sem mérgező. Élelmiszeriparban használt festékek nem lehetnek olyan oldószeresek, amelyek ártalmasak.
2016. dec. 18. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!