Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A következő ételek közül...

A következő ételek közül melyek ajánlottak, azaz melyek egészségesek?

Figyelt kérdés

Valaki fel tudna állítani egy sorrendet? Melyikek a legegészségesebbek, és melyek legkevésbé?


Csirke (mell, comb, máj)

Pulyka (mell, comb, máj)

Kacsa (mell, comb, máj)

Liba (comb, máj)

Sertés (és sertés szűz)

Vaddisznó

Szarvas

Marha (comb, hátszín)

Borjú

Bárány

Afrikai harcsa

Tonhal

Lazac

Tőkehal



2016. nov. 30. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:
25%

Az a emberek véleménye gyökeresen eltér pl. a vörös húsok esetében, de én inkább azt emelném ki, hogy nagyon nem mindegy, vad, tenyésztett s milyen körülmények között tenyésztett, sőt disznónál az se mindegy, hogy pl. mangalica vagy egészen más típusú az állat...

Lazacnál sokkal jobb a vadlazac, mint a tenyésztett, bár az utóbbi is finom s annak is megvannak a jó dolgai, csak kevesebb...


Nem értek hozzá eléggé, de én a halakat (főleg, ha vadak) és a vadakat tenném előre. Legszívesebben pedig a sertést enném, ha jó a minősége, bár egy jóféle házi csirkecomb vagy máj is remek. Nagyüzemiből pont nem kéne semmi.

2016. nov. 30. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Nagyjából az, amit az adott ember szervezete tolerál. A vörös húsok nagy mennyiségben való fogyasztása objektívan is egészségtelen, egyes tengeri halak pedig sajnos nagy valószínűséggel szennyezettek. Nekem a lazac például túl zsíros, hiába mondják egészségesnek.
2016. nov. 30. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Mind ajánlott, mind egészséges.
2016. dec. 1. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
20%
Ui.: egy étel nem lehet egészségtelen.
2016. dec. 1. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 szaszaa11 ***** válasza:
Szia! Ez rengeteg mindentől függ! Induljunk ki csak abból, akik vágóhídon dolgoznak, sokan nem esznek többé olyan húst, amivel ott foglalkoztak. Alapjában véve egyik sem egészségtelen, a modern tartási módoktól lesznek kevésbé azok. Ha be tudsz szerezni bármelyikből olyat, amiről biztosan tudod, hogy vad - vagy pedig hagyományosan volt nevelve, azt válaszd. Illetve ilyen még a fiatal borjú hús, mert azt a nagyüzemekben is nagyon hamar levágják, így nem annyira befolyásolják az állat húsának minőségét. Marhából én csak az angusban bízok, ami elérhető áron van, és szinte biztosan nem génmanipulàlt, kifárasztott állatról van szó. Persze méregdrága, de megfizethető. A sertéshússal sincsen gond, bár én nem szeretem, de itt is érvényes: ha egészségesen szeretnél táplálkozni, hagyományosan tartott legyen. Még jobb, ha egy disznóvágás keretében magad vásárolod és ölöd meg a sertést, készíted el - csak egy nagyon minimális utánaolvasást igényel, mit, hogyan. Szárnyasoknál ugyanez, bár nyilván ott nem magad vágod az állatot. Lehet hogy furcsán hangzik, de hidd el, sokkal egészségesebb a moslékkal, gabonával etetett állat, mint a mesterséges táppal tömöttek. Ha érdekel részletesebben a téma, szívesen elküldöm neked erről a szakdolgozatomat.
2016. dec. 1. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!