Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért kell szinte minden étel...

Tom Benko kérdése:

Miért kell szinte minden étel és italreklámnak visszataszítónak lennei?

Figyelt kérdés

Most éppen a Yogobella verte ki nálam a biztosítékot, úgy ropogtatnak, mint a ló az almát, baromira idegesítő. Ha bármilyen más ropogós ételről van szó, mind olyan gusztustalan, inkább taszít, mint ösztönöz.

De az italok dettó. Úgy nyeldekelnek mindegyikkel, mint egy gégerákos gödény. Azt várom, mikor fognak olyat büfögni, hogy a képernyő másik oldalán megcsapjon a szele.

Mielőtt valaki jönne a "ne nézz tévét" hülyeséggel - nem csak ott vannak ilyenek.

#reklám #étel #gusztus #éllemiszer
2016. okt. 12. 18:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
@7: Sokat tudok ignorálni, ez azon kevesek közé tartozik, amit nem. És igen, tudom, hogy a ropogós ételt nem lehet zaj nélkül enni - de törekedni arra, hogy ezzel lehetőleg minél kevésbé zavarjak mást. És itt irreleváns a reklámok túlzásmániája, ez ebben a formában zavar. Roppantmód.
2016. okt. 14. 11:01
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

" de törekedni arra, hogy ezzel lehetőleg minél kevésbé zavarjak más"

Az biztos, hogy Téged ez zavar. Az nem biztos, hogy a másik ezzel zavarni akar. Ezt jó lenne megérteni. Nem az ellenséged a Jogobella és nem csak azért találta ki ezt a reklámot, hogy téged, vagy mást, akit zavarnak az ilyenek, szándékosan bosszantson.

Amúgy miért törekednék Én erre? Nem is ismerek olyat, akit ez zavar? És illem tankönyvben sincs benne, hogy pirítóst enni nem illik ropogtatva.

Nekem örömet jelent a ropogás. És azt is élvezem, ha másik ropogtat. Főleg, ha jó kis kacsazsíron pirosra pirítom a kenyeret és kicsit megkenem fokhagymával. Annak hangja és szaga is van. De ha látom, hogy élvezettel és nagy ropogtatással eszik a többiek, az engem bizony boldoggá tesz.

Ha a másik kimondja, hogy: Hallom a ropogást evés közben. Engem ez zavar: ettől én rossz kedvű és bosszús leszek. Kérlek próbálj meg halkabban enni, vagy legközelebb válasz másik kaját, ami nem ennyire ropog. - Ez így teljesen ok. Ha érdekel a másik, akkor változtatok a szokásaimon. Vagy nem eszek vele, vagy ha vele eszek, kerülöm a ropogósat, de nem fogok róla lemondani, ha szeretem és öröm forrás számomra és megoldható, hogy őt ne zavarja, miközben én élvezem. Sőt erre simán azt mondom: sajnálom, hogy ilyen dolog zavar téged. Én nagyon szeretem az ilyen ételeket és ezt is szeretném jóízűen befejezni, ezért most odébb ülök, hogy téged ne zavarjon. És elmegyek egy távoli helyre, ahol nem hallatszik, és befejezem a kaját :)

Ám a reklám nem hallja, amit mondasz. Sőt hiába mondod el nekünk, a reklám attól még hangosan fog ropogtatni. Ahhoz, hogy te ne halld a reklámot azt a szerkezetet kell kezelned, amin keresztül jön feléd a kellemetlen jel. Leginkább a lehalkításra, elnémításra, kikapcsolásra gondolok ez alatt, vagy akár programváltásra.

Az is segít, ha aki így eszik, lekicsinyíted: a szerencsétlen, még enni sem tud, ki az, aki kibírja hosszú távon mellette, ha ilyen hangosan eszik?

Ez önámítás, de csökkenti a stresszt.

Te szoktál ropogósat enni? Vagy az is zavar, ha te eszed? Ha te szoktál ilyet enni, vedd fel kamerára, és nézd vissza. Lehet, ha látod, hogy te is így eszel, akkor talán könnyebb elfogadni. - De az is lehet, hogy ennél nagyobb baromságot még senki nem talált ki :)

'

Az, hogy a többit tudod tolerálni, nem jelenti azt, hogy a stressz szinted nem növekszik. Ha nincs stressz feloldás, nem fog csökkenni, csak gyűlik. Ha kisebb a stressz szint, több mindent képes a szervezet tolerálni.

Nem tudom, mit lehetne tenni, de valahogy ki kell találni valamit, hogy ez ne zavarjon ennyire. Ezt lehet elkerüléssel, a behatás csökkentésével, a behatás észlelésével és tudatos kezelésével. Más módot nem tudok.

A stressz tüneteid észreveszed magadon néha? [link]

Nem csak "undorító" étel reklámoknál?

2016. okt. 14. 18:34
 13/15 A kérdező kommentje:

@12: Igen, az is tud zavarni, ha nekem ropog. Másokat is szoktam kérni, hogy ne tegyék, ha mód van rá - sajnos a reklámokkal ugyanezt nehezebb megtenni, főleg ha még a hangerőszabályozás sem lehetséges.

Hogy a stressz tüneteit észlelem-e? Már régóta.

2016. okt. 16. 20:17
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem lehet könnyű a munkád sem, de az sem, hogy ilyenek zavarnak.

Bármilyen lehetőségre tudsz gondolni, ami izolálni tudja a zavaró tényezőt / vagy kezelni tudod a hatását, hogy ne legyen annyira erős?

2016. okt. 17. 10:03
 15/15 A kérdező kommentje:
@14: Érdekes, azt szokták mondani, hogy milyen jó nekünk... :D Amúgy igyekszem kiiktatni, amikor lehet, csak sajnos nem mindig van rá lehetőség.
2016. okt. 18. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!