Miért kell szinte minden étel és italreklámnak visszataszítónak lennei?
Most éppen a Yogobella verte ki nálam a biztosítékot, úgy ropogtatnak, mint a ló az almát, baromira idegesítő. Ha bármilyen más ropogós ételről van szó, mind olyan gusztustalan, inkább taszít, mint ösztönöz.
De az italok dettó. Úgy nyeldekelnek mindegyikkel, mint egy gégerákos gödény. Azt várom, mikor fognak olyat büfögni, hogy a képernyő másik oldalán megcsapjon a szele.
Mielőtt valaki jönne a "ne nézz tévét" hülyeséggel - nem csak ott vannak ilyenek.
Miért nézed a reklámokat,ha zavar téged ?
Ez a te döntésed, sehol sem kötelező végig nézni.
Pszichológus látott már?
Komoly stress kezelési gondok, amiket felsoroltál. Az élet más területein mikkel küzdesz? Van elég hobbid? Van, ami lekössön? Vagy csak azért találsz ki ilyeneket, mert unatkozol? Esetleg vertek a szüleid, mert "gusztustalanul" ettél? És ez most frusztráltságot jelent? Mert ezekben a reklámokban nem ez a cél és nem is veszik ilyen sértőnek, bántanak mások.
Van kivel beszélned a gondjaidról? Van, aki meghallgasson?
Komolyan mondom. Énem egészséges a reakciód háttere. Valami bajnak kell lennie!
Citromos kicsit bunkó, de ő is észre vette, h valami nem stimmel nálad!
@citromost: Csak utánad
@3: Mondtam, hogy nézem?
@4: Az igényesség pszichológiai eset? Köszönöm, akkor maradok inkább beteg. Az élet más területein a primitív bunkókkal küzdök. Hobbim az olvasás, a keresztretvények fejtése, a matematika és a természettudományos művelődés, mi kellene még? Nem vert senki, nem tudom, ezt honnan veszed. De igen, frusztrál, undorító, ahogy rágcsál, ropogtat, csócsál, nyeldekel. Ha nem ez a cél, akkor miért kell? Miért nem egészséges a reakcióm? Igen, van baj - az ilyen gusztustalan reklámok.
@5: Mint írtam, nem csak ott vannak ilyenek.
Összegezve az eddigieket: Választ nem kaptam, kötözködést igen.
Választ kaptál. Megerősítést nem kaptál, pedig biztos jól esne.
Az igényesség nem azonos, azzal, hogy te egy tv reklám miatt idegeskedsz. Ez csak azt jelzi, hogy olyan dolog bosszant, amit tudni kéne ignorálni. De neked nem megy, mert nagy indulatokat és erős negatív érzelmeket vált ki belőled.
A topogós ételeket hangosan lehet enni. Ez tény. Lehet biztos halkan is enni, de ha az lenne a cél, hogy halkan lehessen enni, akkor puhára csinálnák.
Azt is érdemes megérteni, hogy a reklám nem a valóságot mutatja, hanem egy túlzott képét annak. Ha ropogós ételt akarok eladni, az hangosabban fog ropogni egy Ferrari motorjánál. Ezzel is túlzóan fogom megmutatjuk, ha én ropogósat csinálok, annál jobban semmi nem ropog. De bármilyen tulajdonságát a terméknek ugyan úgy túlzóan mutatja be.
Ha igényes akarsz lenni, nem nézel reklámokat :)
Kicsit folytatom,mert előbb nem tudam végig írni a gondolatot.
A pszichológus nem a betegekkel foglalkozik. Nem leszek attól beteg, mert pszichológusra van szükségem. Nekem gondjaim vannak a feszültség, a stressz kezelésével. És nagyon ismerős a szitu, amit leírtál. Ha egész nap primitív bunkókkal kellene foglalkoznom, úgy nőne nap közben a stressz szintem, hogy este már a legkisebb zavaró dolgot, amit amúgy könnyen tudok kezelni, azt is felveszem és kiborulok rajta. Ez a viselkedés hosszú távon nem egészséges. Oly annyira, hogy fizikailag is megterhelést jelenthet. Nem ez a beteg, hanem az lesz a betegség, amit ez a feszkó kivált.
Nem bántásból mondtam, hogy ez nem egészséges és kellene valaki, aki ezt segít agyban helyre rakni.
Én nem vagyok sajnos erre alkalmas. Én is küzdök hasonlóval. A meditáció és az érzések tudatosítása segít. Az is segít, ha elmondod valakinek, aki végig hallgat és vissza tudja neked mondani, hogy téged zavar a hangos evés a reklámokban és ez heves érzelmeket vált ki belőled. De az is segít, ha az addigi összegyűlt feszültségről beszélsz, ami nap közben ért.
Segít feszültség levezetésében az aktív sport, a séta is.
Remélem, így érthetőbb a válasz.
Elgépelésekért bocsi. Mobilon nehéz írni ebbe a kis boxba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!