Tényleg rossz a nyers tojás? Vagy megéri fogyasztani?
A nélkülözhetetlenség eléggé butaságnak tűnik... Elmondom, amit én tudok.
Vagy nem tudok, mert pl. a testépítésben váltig állítják, hogy rosszabb a fehérje felszívódása nyersen. Ezt nem tudom, de azért sok felszívódhat belőle, az állatok nyersen eszik s náluk azért hasznosul... De ezt a részt tényleg nem tudom, ha valóban rosszul szívódik fel, az nekem pont előnyös lehet...
Igen, ott van a szalmonella, mindenki döntse el, neki megéri-e (illetve létezik szalmonellamentes tojás, nem tudom, hazánkban kapható-e, valahol külföldön igen).
A nyers tojássárgája a jobb (olvastam már azt is, hogy jobb, mint főzve), a fehérjénél problémás az, hogy egy nyers fehérje egy tojássárgájányi biotint elvon, leköt vagy mit tudom én, mindenesetre annyival kevesebb marad nekünk. S nyers tojásfehérjés, biotinban nem különösen gazdag étrend mellett nagyon komoly tápanyaghiány tud összejönni. Van, aki valamiért külön ajánlja a nyers tojásfehérjét a sárgájáktól, ezt nem értem, mindenesetre ha eszem 10 sárgáját és 1 nyers fehérjét, akkor nem igazán aggódom amiatt, hogy problémás lenne a biotinbevitelem...
Túl jó a nyers tojás, én nem mondok le róla s hiába olvasok utána, nem találok okot rá, hogy megtegyem. A nyers fehérjét igyekszem kisebb mennyiségben bevinni, ennyi.
Nem nélkülözhetetlen, de valószínűleg szalmonellás sem leszel tőle. Ha boltban veszed a tojást, akkor valószínű, hogy a tyúkokat kezelik szalmonella ellen, a tojást pedig fertőtlenítik.
Nyers gyümölcstől nagyobb eséllyel kapsz hasmarsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!