Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Amikor nincs pénzetek ilyenkor...

Amikor nincs pénzetek ilyenkor hónap végén, akkor mit esztek?

Figyelt kérdés

2016. szept. 25. 11:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
44%
Az egyetem alatti pénztelenség motivált arra, hogy olyan melóm legyen, amivel mindig van pénzem. Szóval azt, amihez éppen kedvem van.
2016. szept. 25. 15:08
 22/28 anonim ***** válasza:
45%
Amikor egyetemista voltam, hó végén hagymás fűszeres vért sütöttem, és azt ettem kenyérrel. A sült vér nagyon laktató. Nem tudom hentesnél lehet-e még vért kapni?!?
2016. szept. 25. 20:36
 23/28 anonim ***** válasza:
76%
Ilyen régen volt, én olyankor kiflit ettem, vagy valami ilyesmit.
2016. szept. 26. 08:45
 24/28 anonim ***** válasza:
31%
Sokan nem tudják beosztani a pénzt. Nekem volt, amikor tudtam, hogy 5000 Ft jut egész hónapra, akkor vettem lisztet, és vízzel plusz sóval elkeverve ettem kifőzve, sütve. Néha vettem krumplit vagy kenyeret. Persze megtehettem volna azt is, hogy egy hétig rendesen eszem, aztán koplalok. De beosztottam.
2016. szept. 26. 16:49
 25/28 aperitif ***** válasza:
92%

Nem szokott ilyen előfordulni velem, de nem azért, mert olyan sok pénzem van, hanem mert előre vásárolok. Akkor veszek meg valamit, nagyobb tételben, amikor olcsó, nem akkor, amikor éhes vagyok. Például akciós a sertéscomb a piacon, 8-900 Ft/kg. Veszek két kilót, és a konyhapulton elkezdem trancsírozni. A közepéből vágok ki szép szeleteket, azokat kettesével csomagolom. A kisebb darabokat felkockázom, felcsíkozom, 25-30 dekás adagonként bezacskózom, ami meg erre sem jó, azt ledarálom. A zacskókat felcímkézem, és megy a fagyasztóba. Olyat is szoktam csinálni, hogy egy kiló húsból pörköltet főzök, adagonként lefagyasztom, ha épp nincs kedvem nagy főzést csinálni, akkor kiveszek egy adagot, nokedlit, vagy tésztát főzök mellé, esetleg rizses húst, valami zöldség rakottast csinálok, vagy főzelékre feltétnek jó.

Akciós csirkemellel, csirkecombbal is ezt szoktam csinálni. Vagy például amikor nagyon olcsó, 3-400 Ft a gomba, akkor veszek egy kilót, megtisztítom, felszeletelem, lefagyasztom. Gombás omletthez kiveszek egy maréknyit, bakonyi szelethez három maréknyit.

Ezek csak példák, van még jó pár trükköm, hogy soha ne legyen "hóvége" nálam.

2016. szept. 26. 17:26
 26/28 anonim ***** válasza:
76%
Aperitif, és te hol vásárolsz? Budapesten? Vagy vidéken? Mert én itt 1000 alatt még akkor sem látok sertéscombot, ha akciós.
2016. szept. 26. 17:51
 27/28 anonim ***** válasza:
77%

Lángos. Nagyon laktató és csak alap háztartási dolgok kellenek . Írd be: Hagyományos lángos nosalty .

Igazából csak Liszt, cukor, só, olaj, élesztő , tej , víz kell hozzá.🙂 én napok óta ezt csinálom .😂

2020. nov. 7. 21:21
 28/28 anonim ***** válasza:
Ja és a borsó pörkölt 🙂 Nagyon finom , egyszerű , és olcsó !!❤️🥰
2020. nov. 7. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!