Amikor nincs pénzetek ilyenkor hónap végén, akkor mit esztek?
A karfiol a nagyobb piacokon tényleg marha olcsó amúgy! A fizikai munkához meg főleg szénhidrát kell, de a kérdésben szerintem nem írták hogy fizikai munkáról van szó így a feltételezés sem tudom honnan jött.
Amúgy pl. borsópöri, paprikás krumpli, rakottasok, zöldséges rizs vagy tészta olcsó és laktató.
" jó, hát a 4 életében nem végzett napi 8-10 órában fizikai munkát, különben nem akarna sütőtökös pitével meg sült répával jóllakatni valakit... "
1. A sütőtökös pitét, répatortát édességnek gondoltam, nem feltételeztem, hogy a hozzád hasonló féleszűeknek ez főétel
2. a sült répa, ahogy a krumplipüré, stb. is köret, és nem főétel, de gondoltam ez sem szorul magyarázatra. Legközelebb majd külön a kedvedért jelzem, hogy előétel, leves, főétel vagy desszert-e az adott étel, mert különben nem jössz rá és még sütőtökös pitét kínálsz a családnak ebédre sült répával...
ja, javasolsz egy rakat köretet meg édességet, plusz megjegyzed, hogy hó végén nincs pénz húsra... akkor mi mellé gondolod köretnek??? Ha nincs pénz húsra, a rakott karfiol kapásból kiesik...
Akinek nincs pénze ennivalóra, nyilván egy tökös pitére vágyik. Tényleg.
Azt mondod, fizikai munkához CH kell. Ebből semmi sem tartalmaz annyit, hogy azzal jóllakjon, és még elegendő kalóriát, energiát is biztosítson.
Főzelék, tészta (100 ft-s boltokban, eurósban a jó minőségű Gyermelyi is 300 alatt van), krumpli (levesnek, főzeléknek, sütve, prószának, dödöllének. De olcsó és laktató a bab, lencse, sárgaborsó, egy szál főzőkolbász felkarikázva, megpirítva nem több ezres kiadás bele.
Ciki nem ciki nálunk ma krumplis tészta van azzal az ubival amit nyáron tettem el.
Tegnap vettem a Lidlben 60 ft/kg áron 2 nagy fej káposztát. Valahol nézek olcsó karajcsontot meg sűrített paradicsomot aztán csinálok holnap egy nagy fazék paradicsomos káposztát.
2-3 nap megvan belőle.
A másik fejet meg lesütöm.Aztán úgy elteszem a fagyóba és tésztára vagy rétesnek jó lesz majd. De az is lehet,hogy legyalulom és elteszem salátának.
Amúgy hússal úgy lehet spórolni és kiadóssá tenni, ha csinálsz rá bundát. Van ez amerikai palacsinta sűrűségű massza (csak nem édes), kis húsfalatokat ebbe mártogatsz, kedved szerint fűszerezheted a masszát is és rakhatsz rá szószt is pl. a kínai szezámmagos csirke is ilyen, és sütés közben megpuffad a tészta. Tehát jó nagy rögök lesznek belőle és kevés hús kell hozzá. Párom imádja.
De ha tényleg nincs pénz húsra, akkor ott vannak a zöldségek. Ugyanez a tészta bunda csak karikára vágyott hagymával... Isteni finom! Az édes sült hagyma és a rajta lévő bunda mennyei! De lehet ezt még répával, krumplival, karfiol, brokkolival is leművelni.
Még egy húsgazdaságos étel: ahova kockázott hús kell a mártásba ott kis kockákat szoktam vagdosni, nem nagy rögöket és akkor sok helyen van kevés hús. Többnek tűnik, kiadósabbnak. A párom nagyon húsos, ezért néha szoktam így gazdálkodni én is a hússal, mert van, hogy nincs időm venni. (vagy lusta vagyok :P)
Szóval fél kiló húst be lehet osztani (2 emberre) úgy, hogy 3x főzöl belőle. Lehet ügyeskedni az arányokkal (a mamám is ezt csinálta).
Én írtam hogy a fizikai munkához szénhidrát kell, mivel ez biztosítja elsődlegesen az energiaforrást.
Ha már a rizses rakott karfiolnál tartunk hús nélkül, egy adag kb. 400 kalória, persze ennél többet is lehet enni:) emellett vitaminokban és rostokban gazdag, ami szintén nem utolsó szempont.
Sajnos van ilyen. Es amikor nincs mibol sporolni, akkor igen nehez sporolni. Hiaba keresek normalisan magyar viszonylatban, ha az alberlet a fizetesem 80 %-at elviszi, elni meg kell valahol.
Egyebkent en tegnap borsoporkoltet csinaltam tesztaval, de hogy ma este mot eszunk, az mar rejtely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!