Miért van szüksége a szervezetnek főtt/sült ételekre? Mi történne, ha éveken keresztül nem eszik valaki főtt kaját?
A szervezetnek NINCS szüksége sült/fött ételre, csak a legtöb embernek jobban ízlik, mint nyersen.
Ha e´ßveken keresztül nem enne valaki csak nyers ételt, valószínüleg egészségesebb lenne, meg kevésbé elhízott.
Mondjuk húst nem ennék nyersen. És vannak olyan zöldségek is, amelyek nyersen puffadást okoznak.
Az hülyeség, hogy az egészségesebb, aki nyerset eszik csak. Nem ezen múlik.
Még a legalapvetőbbeket, 15.000 éves ételeket, húsételek "kenyérfélék" (persze akkor lapos lepények voltak
se tudnánk nyersen megenni.
Aki nem hiszi, egyen meg egy fél kiló sertéscombot, és rágjon el hozzá egy marék kukoricát.
Kizárólag nyers koszton rettentően beszűkül a kínálat, egysíkúvá válik az étkezés, ami hiánybetegségekhez vezet.
Lehet, hogy az elemi részeket nyers kajából is össze lehetne szedni (amúgy nem lehet) de próbálkoztak már ilyen kísérletekkel, hogy bírja az ember az egyhangú étkezést, és hosszú távon konkrétan a legkíméletlenebb vallató kínzással felér, gyakorlatilag mentálisan összeroppan az ember.
Ezen kívül ott vannak az élősködők, kórokozók, pl szárnyas húsokban a szalmonella , vagy sertés húsban az orbáncot okozó parazita, de a botulizmust is mondhatnám.
Ezek, hőkezeléssel veszélytelenné válnak, ha viszont ennek hiányában bajt okoznak, abba bele is lehet halni.
Egyébként pedig alkalmatlanok vagyunk arra, hogy változatosan tudjunk bármit megenni, mert az evolúció előrefelé megy, és nem visszafelé.
Több tízezer évvel ezelőtt, még alkalmas volt erre az ember fogazata, és rágó izmai.
Többszöröse volt a rágó izom tömeg, aminek tapadási felület, és extra erős váz (csontozat) szükséges.
A tűz aktív használatával váltak az ételeink sokkal könnyebben ehetővé, és a továbbiakban nem volt szükség olyan brutális harapó erőre, a jelentősen lecsökkent izomtömeghez pedig már elég volt egy szuperkönnyű koponya.
Többek között ez adott lehetőséget az agytérfogat további növekedéséhez.
Úgyhogy az emberi léthez és egészséges biológiához elválaszthatatlanul hozzátartozik az ételek megevésének a könnyebbé tétele.
És ez mindenféle nyers kosztos , kiskegyedes, pénzlehúzós agymenések ellenére , tény.
7: van olyan zöldség, ami mindenkit puffaszt, nem egyéni.
Húst nem eszem nyersen, csak ha már valamilyen eljáráson átesett, szárítás, füstölés. Ezek nem a mai világ találmányai, nincs is közük a főtt ételekhez. Szóval miért kéne ezeket is elhagyni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!