Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van szüksége a szervezet...

Miért van szüksége a szervezetnek főtt/sült ételekre? Mi történne, ha éveken keresztül nem eszik valaki főtt kaját?

Figyelt kérdés

2016. szept. 12. 15:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Semmi, mi történne? Itt nem az a lényeg hogy főtt-sült ételt eszel-e, hanem hogy egysíkúan étkezel-e, vagy változatosan. Amúgy nem tudom elképzelni hogy ne egyek főtt kaját. Egy csomó kedvencemről le kellene mondanom - közöttük a süteményekről is.
2016. szept. 12. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
63%

A szervezetnek NINCS szüksége sült/fött ételre, csak a legtöb embernek jobban ízlik, mint nyersen.


Ha e´ßveken keresztül nem enne valaki csak nyers ételt, valószínüleg egészségesebb lenne, meg kevésbé elhízott.

2016. szept. 12. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Sok olyan étel van, amire szüksége van a szervezetnek és nyersen nem tudnánk megenni. Nem véletlen, hogy már az ősember is sütötte-főzte a az ételét.
2016. szept. 12. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
31%
Utolsó mik azok? Komolyan kérdezem, mert ezen agyaltam mióta olvastam a kérdést.
2016. szept. 12. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
52%
Őszintén szólva arra jutottam hogy igazából mindenhez hozzájutnánk nyersen is.
2016. szept. 12. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
38%

Mondjuk húst nem ennék nyersen. És vannak olyan zöldségek is, amelyek nyersen puffadást okoznak.

Az hülyeség, hogy az egészségesebb, aki nyerset eszik csak. Nem ezen múlik.

2016. szept. 12. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
37%
Pedig ha belegondolsz, eszünk húst nyersen. Vannak kolbászok amiket nyersen fogyasztunk, némelyiket füstölés nélkül. Az pedig egyénfüggő hogy a zöldségek puffasztanak-e. Igazából a főzés csak egy kényelmi lehetőség.
2016. szept. 12. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
81%

Még a legalapvetőbbeket, 15.000 éves ételeket, húsételek "kenyérfélék" (persze akkor lapos lepények voltak

se tudnánk nyersen megenni.

Aki nem hiszi, egyen meg egy fél kiló sertéscombot, és rágjon el hozzá egy marék kukoricát.


Kizárólag nyers koszton rettentően beszűkül a kínálat, egysíkúvá válik az étkezés, ami hiánybetegségekhez vezet.


Lehet, hogy az elemi részeket nyers kajából is össze lehetne szedni (amúgy nem lehet) de próbálkoztak már ilyen kísérletekkel, hogy bírja az ember az egyhangú étkezést, és hosszú távon konkrétan a legkíméletlenebb vallató kínzással felér, gyakorlatilag mentálisan összeroppan az ember.


Ezen kívül ott vannak az élősködők, kórokozók, pl szárnyas húsokban a szalmonella , vagy sertés húsban az orbáncot okozó parazita, de a botulizmust is mondhatnám.

Ezek, hőkezeléssel veszélytelenné válnak, ha viszont ennek hiányában bajt okoznak, abba bele is lehet halni.


Egyébként pedig alkalmatlanok vagyunk arra, hogy változatosan tudjunk bármit megenni, mert az evolúció előrefelé megy, és nem visszafelé.


Több tízezer évvel ezelőtt, még alkalmas volt erre az ember fogazata, és rágó izmai.

Többszöröse volt a rágó izom tömeg, aminek tapadási felület, és extra erős váz (csontozat) szükséges.


A tűz aktív használatával váltak az ételeink sokkal könnyebben ehetővé, és a továbbiakban nem volt szükség olyan brutális harapó erőre, a jelentősen lecsökkent izomtömeghez pedig már elég volt egy szuperkönnyű koponya.

Többek között ez adott lehetőséget az agytérfogat további növekedéséhez.


Úgyhogy az emberi léthez és egészséges biológiához elválaszthatatlanul hozzátartozik az ételek megevésének a könnyebbé tétele.

És ez mindenféle nyers kosztos , kiskegyedes, pénzlehúzós agymenések ellenére , tény.

2016. szept. 12. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
32%

7: van olyan zöldség, ami mindenkit puffaszt, nem egyéni.

Húst nem eszem nyersen, csak ha már valamilyen eljáráson átesett, szárítás, füstölés. Ezek nem a mai világ találmányai, nincs is közük a főtt ételekhez. Szóval miért kéne ezeket is elhagyni?

2016. szept. 12. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
67%
Én nem mondtam hogy el kellene hagyni-sőt nem is hagynám el, de ettől még nem biztos hogy éhen halnánk főtt étel nélkül.
2016. szept. 12. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!