Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mely főtt/sült ételek azok,...

Mely főtt/sült ételek azok, melyeknek nem lesz rossz íze mikrózás után?

Figyelt kérdés

Gyakran probléma ez itthon.


A megmikrózott ételnek megváltozik az íze.Össze sem hasonítható a frissen főttel/sültel.

De, vannak ételek, melyek nagyon rossz ízűek mikrózás után, például rántott hús.



Melyek azok az ételek, melyek nem változnak meg mikrózás után?



2016. febr. 15. 12:58
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem a mikrózás egyáltalán nem változtatja meg az ételek ízét.

Nyilván nem olyan, mint frissen, de hát olyan nem is lehet. Akárhogy melegíted, nemcsak a mikrótól, de ha sütőben melegíted, akkor is más lesz.

Szerintem egyedül a levesek és a főzelékek azok, amik nem változnak meg.

2016. febr. 15. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Jah, több értelme van bedobni a sütőbe pár percre, mint mikrózni.

Nekem nem szokott gondom lenni a sült húsokkal, azokkal az egyszerű sültekkel, amiket serpenyőben, vagy sütőben sütök. Pl: csirkemell, sertéshús, a töltött csirkecomb még nekem oké, de volt olyan kényes ismerősöm, aki már nem ette meg újra melegítve, vagy ha már hűtőben volt.

A zöldségeket, rizst, kicsi vízzel átkeverve még oké, ha letakarod.

A pizza, zsemle, pár másodpercre, egy pohár vizet mellé téve felfrissülhet.

2016. febr. 15. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem az ízét változtatja meg, hanem az állagát. A pára miatt "vizesebb" lesz az egész, ezért nem olyan finomak a panírozott cuccok benne. Ha van grill fokozat az jobb ilyenkor, vagy a sütőben érdemes melegíteni.
2016. febr. 15. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Aminek alapból viszonylag magas a víztartalma és nem zsíros-olajos vagy száraz, az nem nagyon változik.

Levesek, főzelékek, tészták, főtt és párolt dolgok kb ugyanolyanok maradnak.

2016. febr. 15. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
26%

A frissen sültet nem lehet melegíteni sehogy, rossz lesz. Egy steaket, egy rántott húst, egy sült tarját ne mikrózz. Ezekből annyit süss ki, amennyit megeszel, ha újra akarsz enni, süss frisset.

A tészta, a rizottó is csak frissen főzve jó, nem nagy cucc újra megcsinálni ezeket sem.


Amit lehet melegíteni általában, azt mikróban is lehet. A legtöbb magyaros egytálétel jól mikrózható: levesek, gulyás, töltöttkáposzta, pörkölt, főzelékek, még a rakott krumpli is jól bírja.

2016. febr. 15. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!