Mely főtt/sült ételek azok, melyeknek nem lesz rossz íze mikrózás után?
Gyakran probléma ez itthon.
A megmikrózott ételnek megváltozik az íze.Össze sem hasonítható a frissen főttel/sültel.
De, vannak ételek, melyek nagyon rossz ízűek mikrózás után, például rántott hús.
Melyek azok az ételek, melyek nem változnak meg mikrózás után?
Szerintem a mikrózás egyáltalán nem változtatja meg az ételek ízét.
Nyilván nem olyan, mint frissen, de hát olyan nem is lehet. Akárhogy melegíted, nemcsak a mikrótól, de ha sütőben melegíted, akkor is más lesz.
Szerintem egyedül a levesek és a főzelékek azok, amik nem változnak meg.
Jah, több értelme van bedobni a sütőbe pár percre, mint mikrózni.
Nekem nem szokott gondom lenni a sült húsokkal, azokkal az egyszerű sültekkel, amiket serpenyőben, vagy sütőben sütök. Pl: csirkemell, sertéshús, a töltött csirkecomb még nekem oké, de volt olyan kényes ismerősöm, aki már nem ette meg újra melegítve, vagy ha már hűtőben volt.
A zöldségeket, rizst, kicsi vízzel átkeverve még oké, ha letakarod.
A pizza, zsemle, pár másodpercre, egy pohár vizet mellé téve felfrissülhet.
Aminek alapból viszonylag magas a víztartalma és nem zsíros-olajos vagy száraz, az nem nagyon változik.
Levesek, főzelékek, tészták, főtt és párolt dolgok kb ugyanolyanok maradnak.
A frissen sültet nem lehet melegíteni sehogy, rossz lesz. Egy steaket, egy rántott húst, egy sült tarját ne mikrózz. Ezekből annyit süss ki, amennyit megeszel, ha újra akarsz enni, süss frisset.
A tészta, a rizottó is csak frissen főzve jó, nem nagy cucc újra megcsinálni ezeket sem.
Amit lehet melegíteni általában, azt mikróban is lehet. A legtöbb magyaros egytálétel jól mikrózható: levesek, gulyás, töltöttkáposzta, pörkölt, főzelékek, még a rakott krumpli is jól bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!