Te mit szoksz enni mindig? Mindig főztök otthon? 17/F
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Jobbára tojást és zöldségeket. Ma pl. zöldborsóleves volt sült habbal, tükörtojás, főtt tojás, pici dinnye s házi jégkrém. A keretemből nem sok maradt (szálkásítok), sült káposzta készül, max. bedobok még egy tojást.
Sokszor van süti, sokat segít a szénhidrát alacsonyan tartásában, mert ahhoz ritkán eszem zöldséget s nincs benne liszt.
Változatosság eléggé van s fokozható lehetne, de akkor hiányoznának a kedvenceim, így is nehéz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Babot, lencsét, borsót, változatos gabonákat (zab, köles, gersli, rizs...) eszünk a legtöbbet. Olcsók, tápanyagdúsak (tele fehérjével és ásványi anyagokkal) és finomak - laktatóak.
Ezen kívül magokat, idény gyümölcsöt, zöldséget eszünk, általában nasinak. Vannak hideg étkezéseink (szendvics főleg zöldséggel, esetleg mogyoróvajjal, lekvárral), de főleg főtt kaját eszünk, mert nekünk így esik jól. Mindennap főzök, és az egyes fogasokat szívesen csereberéljük, hogy változatos kombinációkat kapjunk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
szoksz = szoktál, tájszóval, és igenis ugyanúgy elfogadott, mint egyéb helyeken az ő-zés, vagy az í-zés... nem ez volt a kérdés!!!
Mindig olcsóbb az, amit te magad készítel el, mert az elkészítés munkadíját nem kell megfizetned!!
Ez igaz akár főzésről, akár varrás, takarítás, bármi!
Olcsó húsok, elsősorban csirke, abból a pörköltek, rizses hús, köretekkel, (rizs, krumpli, zöldségből főzelék).
Darált hús kiadós, mert a hozzágyúrt rizs megszaporítja, amennyiben paradicsomos húsgombóc, vagy töltött paprika készül belőle.
Fasírozott helyett inkább készíts belőle "stefániát", sütőben sütve, és a közepében a főtt tojásokkal ismét csak kiadósabb, mint a gombócban megsütött fasírt.
Az otthon készített pizza-tészta + és rá a feltét mindig olcsóbb, mint készen venni/rendelni.
Keress rá net-en vannak tészta-receptek. "Lavas pizza" = török lepény-kenyér, akkor abból nem csak pizzát, de egyéb zöldségekkel megpakolt kaja is készíthető belőle.
Általában 2 napra főzök, de ha van fagyasztód, lehet egyszerre több adagot is, és akkor már nem vagy annyira lekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!