Hogy szerethetném meg a halat?
A hal szagától, nem, hogy az ízétől hányingerem van. Pedig tudom, hogy az az étel lehet finom, de teljesen a gondolattól is elmegy az étvágyam. Kiskoromban a szálkával ijesztgettek, mondták, hogy kiszúrja a torkomat és megfulladok. Hát, sikerrel jártak, engem nem fenyeget a szálka.
Hogy szerethetném meg? Egy ismerősöm azt mondta, elkészíti a lehető legfinomabb és jobb halételeket - szakács - hátha azok ízleni fognak, talán idővel. Remélem tényleg.
Szerintetek van arra esély, hogy megszeressem a halat? Nem csak a halat nem tudom megenni. Semmilyen 'állatot', ami a tengerből jött.
Hal és hal közt van különbség. Azonkívül egy halat el lehet készíteni jól is, rosszul is.
Először is, a tengeri halak sósabbak (nahát) és kissé másmilyen ízük van. Az édesvizi halakkal többnyire az szokott a gond lenni, hogy szarul készítik el, és pocsolya- meg iszapízük van. Ki kell tapasztalni, hol készítik el jól, én itt helyben 2 jó helyet ismerek, ahol többnyire jól csinálják meg. Hiszed vagy sem, még a tősgyökeres balatoni csárdákban is elronthatják néha a halételeket és pocsolyaízük lesz.
Először mindenféleképpen filével próbálkozz, abba egy darab szálka nincs. Próbáld meg a párodat rávenni, hogy pl. rántson húst, és a hússzeletek közt legyen eldugva 2-3 halfilé is.
Aztán következő lépésben próbáld meg a halászlevet, de csak a levét edd először. Aztán próbálj csipegetni a halból is, mindig egyre többet.
A hal fejét, bőrét, uszonyait meg hagyd meg, azt én se eszem meg. A szálka meg a hal bosszúja :D
Én is csak az étteremben szeretem. :D Ott olyan jól megcsinálják tejszínes gombamártással, meg a hekket is nagyon szeretem. *.*
Itthon és barátoknál soha nem eszem meg se a halászlének, se rántva, se sütve, se olajosan.
Nem kell megszeretned a halat ha nem akarod. Azt eszel amit akarsz, Magyarországon nincsenek horgászfalvak, tenger stb. ami rákényszerítene arra hogy halat vagy tengeri dolgokat egyél. Le élheted az életedet egyetlen hal elfogyasztása nélkül is 100%osan és boldogan.
Ha viszont mégis megszeretnéd enni a halat valamiért ajánlom készítsd el úgy mint a csirkét.
Vegyél filézett hal szeletet (amibe ugye nincs szálka, fagyasztva ez kb 900Ft Sparba) és készítsd el sajtos, tejszínes csirke alappal + tejszínel + natúr krémsajtal. krumlikrokett köretként remek választás hozzá és nem is lesz erőteljes hal íze, se állaga. Majdnem hogy csirke ízű lesz.
Bár sokak szerint kvázi elengedhetetlen a minőségi hal, én nem hinném, hogy kellene az élethez... Nem kell erőltetni.
De hal és hal között tényleg óriási a különbség. Amikor még nem voltam vega, néha ettem lazacot, az bejött. A többi hal nem (max. a harcsa vagy a nyers halak a japán éttermekben, azok jófélék). A lazac totál más, mint pl. a pisztráng :) Nekem a zsírtartalom adja a finomság jelentős részét, minden száraz húst egyöntetően utáltam mindig is (bár van az az elkészítési mód... ami ehetővé varázsolja némelyiket. finom azért nehezen lesz számomra).
Mivel van egy vállalkozó ismerősöd, nyitottan állnék a dologhoz és próbálkoznék. De ha nem megy, akkor sincs semmi, csak legyen jó az étrended.
Ne nagyon erőltesd, ha undorodsz tőle. Maximum másnak a kajájába kóstolj bele.
A lazac pl. kezdetnek jó lehet, ha kíváncsi vagy, más a húsa, íze. Vagy egy rákos spagetti. Ha nem ízlik a rák, odaadod másnak, a tésztát meg megeszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!