Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen legyen a wok?

Milyen legyen a wok?

Figyelt kérdés
Teflonos, kerámia, acél, öntöttvas? Elsősorban nem a tradíció ami érdekel, hanem a több szempont együttesen. Praktikusság, tisztítás, illetve melyben a legízletesebb az étel? Esetleg linket is, ahol lehet vásárolni. Köszönöm.
2016. aug. 13. 17:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is a kínai kaját jelenti a wok. Bevallom, a fentebb említett tescos teflonon felül, túl vagyok egy kerámia bevonatos "wokon" is.

A tescosról már írtam, de a kerámiával sem volt szerencsém. Igaz, egy piacon vásárolt noname edényről van szó. Rögtön az első alkalommal a pipimell odasült. 4-5 használat után pedig apró pattogzások látszottak rajta. Ez köszönhető az ócska minőségnek, és annak, ahogy említettétek is, hogy nem bírja a folyamatos magas hőfokot.

Ezért bizonytalanodtam el, és ezért kérdezek itt. Felvetődött bennem, hogy vagy gagyi minőséget vettem mindkét esetben, vagy igenis az acélt kell megvenni?! Viszont abban annyira nem hiszek, hogy nem kell elmosni! Több tárcsám van otthon. Van boltban vásárolt, és eredeti jó minőségű boronatárcsa. Ezeket is mind kiégettem, ennek ellenére hosszabb sütögetés után igencsak odaragad a husi. Egy törlőpapírral való takarítás nem szokott elég lenni. Ezért tartok a woktól is.

És még egy kérdés.Néztem a ázsia bt-n a cuccost. A méretén, az alján, és azon kívül, hogy van belőle könnyített,van más különbség is? Vagy gyakorlatilag mindegy melyiket választom?

Még egy ráadás kérdés!:) Ez milyen lehet, milyen az a lakkozott szénacél? [link]

Téma kimerítve!:)

2016. aug. 14. 10:25
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem is így írtam, hogy "semmi féle képen se". Tudok írni :D Amúgy én két barátomnál használtam és szörnyen ráragadt az ételt.. Utáltam. Pedig nem a legócskább volt. Aztán végül mindegyikük vett teflon bevonatosat és mondták, hogy hát hú, de jó, hogy mondtam, ég és föld a különbség. Ez a hagyományos kajára vonatkozik amúgy, azért írtam, hogy nem tudom wokban melyik a jó, csak ne a kerámiát vegyétek.
2016. aug. 14. 10:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Messze laksz a fővárostól?
2016. aug. 14. 11:10
 14/16 A kérdező kommentje:
Jászberény
2016. aug. 14. 11:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Jobb ha az ilyen dolgot személyesen veszed meg .

Nem egyforma a súlyuk a nyelük ,a fogásuk.

2016. aug. 14. 18:01
 16/16 A kérdező kommentje:
Ehhez mit szólsz, nekem tetszik? : [link]
2016. aug. 15. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!