Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez tényleg gáz meg parasztos?

Ez tényleg gáz meg parasztos?

Figyelt kérdés

Adott egy jobbkezes illető, kaja, vmint kés és villa. Emberünk elvágja kis falatokra a kaját (bal kézben a villa, a jobban a kés), majd úgy eszi meg, hogy a kést a tányér széléhez teszi, a lényeg, hogy egy kézzel (jobb kéz), villával eszi meg az ételt, nempedig úgy, hogy a balban a villa, jobban a kés és a késsel rákotorja a kaját a villára és úgy eszi meg.

Gáz ez, megbotránkoztató meg paraszt?

2016. aug. 8. 01:09
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
81%

3 féle embertípus van. Aki késsel és villával eszi a húst, aki kézzel eszi a húst, és aki vegetáriánus.

Nemzetenként változó az asztalnál való illem. Afrikában nyilván kézzel esznek, Franciaországban apróra vágják hogy minél kisebb falatok legyenek, ez mind változó.

A társadalmi rétegek között is van különbség, öltözködésben, beszédkészségben, munkakörben és étkezési stílusban is.

Ha én elmegyek egy előkelő étterembe, nyilvánvaló hogy a rántotthúst felvágom olyan méretűre ahogy nekem tetszik és villával megeszem. De ha már egy pizzát eszek egy étteremben, ezer % hogy nem fogom vagdosni, hanem fogom és megeszem kézzel.

Alkalmazkodás a lényeg, aki felismeri hogy az adott helyen mennyire fér bele a kézbe fogod és eszed történet, akkor az úgy fog tenni ahogy a leghelyesebb.

2016. aug. 9. 02:28
 32/32 A kérdező kommentje:
Most pénteken voltunk egy thaiföldi étteremben és nem én voltam az egyetlen egy kézzel evő európai vendég, külön megfigyeltem.
2016. aug. 14. 01:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!