Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez tényleg gáz meg parasztos?

Ez tényleg gáz meg parasztos?

Figyelt kérdés

Adott egy jobbkezes illető, kaja, vmint kés és villa. Emberünk elvágja kis falatokra a kaját (bal kézben a villa, a jobban a kés), majd úgy eszi meg, hogy a kést a tányér széléhez teszi, a lényeg, hogy egy kézzel (jobb kéz), villával eszi meg az ételt, nempedig úgy, hogy a balban a villa, jobban a kés és a késsel rákotorja a kaját a villára és úgy eszi meg.

Gáz ez, megbotránkoztató meg paraszt?

2016. aug. 8. 01:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
57%

Ez egyáltalán nem parasztos.

Evőeszközzel eszel, nem pedig kézzel.

Lehet, hogy van olyan eset, amikor nem illik így, pl. egy elegánsabb fogadás.

De pl. otthon tök normális, én is így eszem :) De még étteremben is okés, ha pl. nem valami hivatalos, komoly esemény, hanem barátokkal, családokkal egy laza vacsi, ebéd.

2016. aug. 8. 10:56
 12/32 anonim ***** válasza:
67%
Húúú de mérges itt valaki. Rögtön lepontozott 25%ra. Lesz ez még kisebb is úgy gondolom, bár mindegy. Én úgy eszek ahogy jólesik, egy bizonyos étkezési illendőségi morált betartva, viszont kést akkor sem fogok használni, bocsesz :) Max ha nagyon muszáj.
2016. aug. 8. 11:07
 13/32 A kérdező kommentje:

A paraszt szót amúgy szó szerint idéztem egy kedves zsémbes nénitől. Nem először kóstolgatott minket! Párom szerint nem is csoda, hogy vénségére egyedül maradt, fura a természete.

Meg is mondtam, hogy én 26 éve így eszek, a szüleim is így esznek, a kést mi vágásra használjuk, a villa meg azért néz ki úgy ahogy, hogy fel lehessen szúrni rá a falatot. Ezt meg meg lehet egy kézzel is csinálni, mégpedig az ügyesebbik kézzel.

Amúgy rákerestem a neten, az amcsik, skandinávok meg az angolszász kultúrkör tagjai is így esznek állítólag. A másik kéz az ölben.

Utálom, ha ilyen fszsgok miatt kötözködik valaki. 26 év alatt 1x se szólt be eddig senki. 5 csillagos étterembe nem járok, inkább az egyszerűbb helyeket részesítem előnyben.

2016. aug. 8. 11:22
 14/32 anonim ***** válasza:
45%
Semmi gond, a néni csak beléd akart kötni. Ha nem így ettél volna, akkor is talált volna valamit. Van, aki eleve szeret kötözködni, és ez idősebb korban még inkább előjön annál, aki ilyen típus.
2016. aug. 8. 11:28
 15/32 A kérdező kommentje:

A múltkor lusta voltam, mert ő az én koromban 7/7 napon 16 órákat dolgozott, én meg egy-két hónap pihit tartok jelenleg.

Iszik amúgy állítólag.

2016. aug. 8. 11:41
 16/32 anonim ***** válasza:
52%
Nem az! Szerintem legalábbis. Én is így szoktam csinálni nincs kedvem sz*rozni a késsel egész idő alatt
2016. aug. 8. 11:50
 17/32 anonim ***** válasza:
52%

Semmi gond nincs ezzel, elég sok ismerősöm eszik így.

Amúgy én se a megszokott módon használom a kést-villát. Elvileg úgy kéne, hogy az ember az erősebbik kezével fogja a kést, a gyengébbel pedig a villát. No én fordítva csinálom.

2016. aug. 8. 11:50
 18/32 A kérdező kommentje:
Megnyugtattatok, mégse vagyok olyan szégyen :D
2016. aug. 8. 11:54
 19/32 anonim ***** válasza:
25%
Nem, nem vagy szégyen. Ma már az illemtudás csak kevesek sajátja és direkt jó, hogy ezzel kimutatjátok, hogy ki hova tartozik. Aki nem tud késsel-villával enni, az bizony rögtön kimutatja, milyen emberek nevelték. Nem lehet mindenki művelt, kifinomult, elegáns. Jobb az illemtudás hiányosságával azonnal kifejezni, hogy mit várhatnak tőled.
2016. aug. 8. 15:01
 20/32 anonim ***** válasza:
23%

19-esnek van igaza. Társaságban, étteremben késsel-villával illik enni! Külföldön sem esznek másképp. Ezt márt kisgyerekkorban meg kellene tanulni. Elég szomorú, hogy ennyien nincsenek tisztában a kulturált étkezés szabályaival. Így csak a tanyasi öreg parasztok esznek, a falusiak többsége már használja a kést-villát.

Hogy a nénin kívül eddig senki nem szólt neked, csak annyit jelent, hogy nem akartak megszégyeníteni, vagy úgy gondolták, hogy semmi közük hozzá.

Ha lesz időm, az illemkönyvben megkeresem neked, hogy mit illik enni kés nélkül, csak villával, itthon és külföldön.

2016. aug. 8. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!