Ez tényleg gáz meg parasztos?
Adott egy jobbkezes illető, kaja, vmint kés és villa. Emberünk elvágja kis falatokra a kaját (bal kézben a villa, a jobban a kés), majd úgy eszi meg, hogy a kést a tányér széléhez teszi, a lényeg, hogy egy kézzel (jobb kéz), villával eszi meg az ételt, nempedig úgy, hogy a balban a villa, jobban a kés és a késsel rákotorja a kaját a villára és úgy eszi meg.
Gáz ez, megbotránkoztató meg paraszt?
Tudod én hogy eszek? Villát használom késnek is. Rántott húst, főtt ételeket, de még a pizzát is el bírom vágni villával. Nem szeretek kést használni, szerintem teljesen felesleges ahhoz hogy hozzá tudjak fogni az étkezéshez. Max ha nagyon muszáj és tényleg nem bírom az adott ételt elvágni akkor hasznos, de inkább csak asztali dísz az esetek 98%ában.
Ki nem állhatom a finomkodást.
Szóval mindig a dominánsabb kezed használod z aktuális feladatra. Én is így eszek, bal kézzel nem tudok vágni és "lapátolni" sem normálisan, inkább váltogatom az evőeszközt.
Valódi beszólást nem kaptam még érte, többségnek fel sem tűnik, nagyon ritka, hogy észreveszi valaki vagy szóváteszi.
A balkezes még étteremben is ehet, egyen nyugodtan úgy, ahogyan az őneki kényelmes.
Már ezer éve az iskolában az írás tanításnál is elfogadják, ha valaki balkezes, majd csak követi ezt egyszer az etikett is.
Én mindig így eszek, otthon, étteremben, mindenhol.
Nekem így kényelmesebb. Előre felvágom, aztán már csak a villát használom.
Ha nekem nem kényelmes úgy, akkor minek szerencsétlenkedjek? Mindenki egyen úgy, ahogy neki jó.
Pont le kell szrnod, mit gondolnak mások. Mindenkihez nem lehet alkalmazkodni, és mindig lesz olyan, akinek ez vagy az nem tetszik. Nyugi.
Unokahúgom ballal kanalaz, ballal felvág, és aztán ballal fogva a villát eszik falatonként, mert így tud.
Én jobbal kanalazok, meg eszek, de vágni csak ballal tudok, különben életben nem végzek, vagy levágom az ujjamat is. Sokszor beszólogatnak emiatt, de kit érdekel. Próbáljon ő a kevésbé domináns kezével húst szeletelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!