Miért egészségesebb az Olíviaolaj mint a többi?
Az első hülyeségeket ír.
Egyrészt igaz, hogy sok benne a koleszterinszintre jótékony hatású telítetlen zsírsav, másrészt amit elfelejtett, azok az omega zsírsavak, mely a leginkább pozitív tulajdonsága az olívaolajjak.
Ezen kívül a normál olívaolajat lehet sütésre használni - füstölési pontja, ami felett felbomlik a láncszerkezete 210 fok - a hidegen sajtolt, extra szűz olívaolaj az, amit csak hidegen ill. Enyhén hevítve lehet felhasználni mivel 160 fok a füstölési pontja. Tehát lehet vele sütni, főzni, de nem olyasmit, amit 20 percen át forró olajban akarsz áztatni jó magyar szokás szerint...
Egyébként rengeteg olaj van, ami még az olívánál is jobb pl. Tökmag, szőlőmag stb.
Csak így,h olívaolaj,nem az. Ha hidegen sajtolt,abban több zsírban oldódó vitamin,nyomelem van,mint pl. A napraforgóolajban.
Odáig vannak a szűzolajért. Olvads el,hogy készül,s sztem tudod,h semmivel nem jobb,mint más,melegen sajtolt olaj.
8: én meg 16 éve élelmiszer-higiénikus. Most jöhet,h xarul végzem a munkám,ilyesmi :)
Azért írtam,mert sokan azt hiszik, a szűzolaj a jobb. Pedig az hőkezekve van. A legefyszerűbb a hidegen sajtolt olaj,abban minden benne van.
Persze,az viszont olíva esetében nem jó sütni-a referenciát kérőknek bocs,saját tapasztalat,mintegy 28 éves,de nem publikáltam még:)-mert kesernyés az íze. De a kókusz- v.pálmaolajnál nincs mellékíz.
A megszállott diétázóknak mondom: kell zsiradék is,a zsírvan oldódó vitaminok,ill.előanyagaik hasznisulásához. Teljesen zsírmentesen hiánybetegségek lépnek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!