Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi történik, ha a kávét...

Mi történik, ha a kávét lefőzöm kávéban?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy főzök egy kávét. Aztán ezt a lefőzött kávét raknám be a következő kávé elkészítéséhez víz helyett. Le egyszerűsítve a kávét főzni ki a kávéban mennyire lenne erős és mennyire egészséges?

2016. aug. 5. 08:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
A kávé szárazanyagtartalma a főzőben marad, azt meg kiöntöd. Jó bót!
2016. aug. 5. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogy ez valami "szuper kávé" lenne? Ami sokkal erősebb? Lenne valami bajom, ha meginnám?
2016. aug. 5. 08:41
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Egyik haverom egyszer megcsinálta ezt, de a kész kávé amit a víz helyére öntött a főzőbe és bekapcsolta a kávéból a forralás során kiváltak az aromák meg ugye sok helyen lecsapódott a fűtőszálon meg bent a tartály falába és iszonyat kevés kávé főtt le ami ízre és elég pocsék volt és nem volt sokkal erősebb tőle a kávé.


Ha erős kávét akarsz önts bele hideg vizet és kapcsold le de ne zárd le a főzőt hanem várd meg mire elkezd forrni a víz, ha nincs lezárva felül fog távozni a gőz értelemszerűen akkor a kávéfőzés még lassabb és még jobban kifogja emelni az aromákat és méreg erős lesz. Amint elkezd kifelé csapódni a gőz akkor gyorsan rácsavarod a fedelet és utána le fog már főni a kávéd, de szólok előre hogy méreg erős lesz.

2016. aug. 5. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Jóval erősebb lesz, az élvezeti értéke viszont kb 0. Nem ajánlatos napi szinten fogyasztani :)
2016. aug. 5. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem jól irja. A gőz miatt van nyomás, ami keresztül préseli a vizet a kávén. Gőz nélkül nem fő le. Ha a forró vizet ráönti az ember a kávéra akkor sokkal gyengébb és iztelenebb kávét kapunk.
2016. aug. 5. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, vétek kiengedni a nyomást, hiszen az oldja ki a legtöbb íz - és ható anyagot.


A lefőzés gyorsasága semmit nem számít.

3 millió ft-os ipari kv főzők is pár másodperc alatt lefőzik a lehet legerősebb kávét, amit csak készíteni lehet.

Csak épp 30 bár nyomáson működnek.

Ennek az ellenkezője a török kávé, vízben főzve, nyomás nélkül. Abból fél litert is meg lehet inni probléma nélkül, olyan gyenge, ha 3 órán keresztül fő, akkor is.

2016. aug. 5. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

nézd csak, hát ez vicces, tchibo honlapján:

[link]


ők is 42 db-ot írnak, én meg pont ennyit számoltam a 6 grammra :)

2016. aug. 5. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
ja, ezt nem ide akartam, bocsi
2016. aug. 5. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
(amúgy szerintem ne csináld, borzalom lesz. ha erősebb kávét akarsz, akkor kevesebb vízzel főzz több őrölt kávét)
2016. aug. 5. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. aug. 5. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!