Mi történik, ha a kávét lefőzöm kávéban?
Egyik haverom egyszer megcsinálta ezt, de a kész kávé amit a víz helyére öntött a főzőbe és bekapcsolta a kávéból a forralás során kiváltak az aromák meg ugye sok helyen lecsapódott a fűtőszálon meg bent a tartály falába és iszonyat kevés kávé főtt le ami ízre és elég pocsék volt és nem volt sokkal erősebb tőle a kávé.
Ha erős kávét akarsz önts bele hideg vizet és kapcsold le de ne zárd le a főzőt hanem várd meg mire elkezd forrni a víz, ha nincs lezárva felül fog távozni a gőz értelemszerűen akkor a kávéfőzés még lassabb és még jobban kifogja emelni az aromákat és méreg erős lesz. Amint elkezd kifelé csapódni a gőz akkor gyorsan rácsavarod a fedelet és utána le fog már főni a kávéd, de szólok előre hogy méreg erős lesz.
Pontosan, vétek kiengedni a nyomást, hiszen az oldja ki a legtöbb íz - és ható anyagot.
A lefőzés gyorsasága semmit nem számít.
3 millió ft-os ipari kv főzők is pár másodperc alatt lefőzik a lehet legerősebb kávét, amit csak készíteni lehet.
Csak épp 30 bár nyomáson működnek.
Ennek az ellenkezője a török kávé, vízben főzve, nyomás nélkül. Abból fél litert is meg lehet inni probléma nélkül, olyan gyenge, ha 3 órán keresztül fő, akkor is.
nézd csak, hát ez vicces, tchibo honlapján:
ők is 42 db-ot írnak, én meg pont ennyit számoltam a 6 grammra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!