Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti milyen gyakran esztek...

Ti milyen gyakran esztek tésztát, rizst és krumplit?

Figyelt kérdés

Csak mert én úgy érzem, hogy eléggé túlzásba viszem... Kalória szempontjából rendben vagyok, viszont szerintem kb. hetente 4x-5x eszem a felsoroltak közül valamelyiket.

Ti hogy vagytok ezzel? Mivel váltjátok ki? (salátán kívül)

2016. júl. 30. 20:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A párom betol napi 10-30 dkg rizst, mi ezzel a baj? Én alapból havi párszor 1-2 dekát, de néha többet.

Krumpli ritkán van, olyankor a párom benypm pár kilót 2-3 nap alatt, én a töredékét. Tésztát sosem eszünk, viszont megint csak a párom gyakran eszik zabkását reggelire, 13 dkg zabból. Szénhidrátigénye nagy s kell neki a kalória is, így is sok zsírt eszik, mert különben napi 60 deka rizs kellene s egy csomó más :D

Nem kell kiváltani, max. azt, ami az ember számára egészségtelen (nem mindenkinek jó a glutén s nemcsak az orvosilag érzékenyekre gondolok, de igazságot nem fogok tenni a kérdésben, hogy mi van a gluténnel és a krumplival).

Mivel váltom ki? Nem kiváltom, egyszerűen mást eszem. Speciel én tojást, zöldséggel, ez a tipikus. Vagy édességet. Annyi étel van, amihez nem kell szénhidrátbomba, legalábbis sokunknak. A párom nyilván rizzsel eszi a tojást és a lecsót és a többit, mert neki az kell. Ha nekem kellene valami, ehetnék hozzá magkenyeret, sós piskótát, ilyesmit. Illetve van sült olajosmagvas tojásmorzsókám, ez tészta szerepet tölthet be, de ritkán használom.

Van, amihez kvázi kell valami szénhidrátbomba, na olyat nem eszem.

2016. júl. 30. 23:09
 12/15 anonim ***** válasza:

Rizst és krumplit gyakran fogyasztok. Mondjuk fele-fele arányban.

Tésztát nem eszek, nem igazán szeretem. Pár havonta megkívánom a lasagne-ét és annyi.

2016. júl. 31. 19:03
 13/15 anonim ***** válasza:
A rizst már régen lecseréltem bulgurra, bolti tésztát nem használok, vagy TK. tönkölybúza lisztből kavarok nokedlit, vagy zabkorpa palacsintát sütök, és felszelem csíkokra. De így nyáron tökéletes a cukkini-tészta is. Nekem.
2016. aug. 1. 10:27
 14/15 anonim ***** válasza:

13-as vagyok!

Hogy hetente hányszor: ez igen változó, minimum 1-1 alkalommal mind előkerül, a krumpli is. És persze a főzelék-félék is, vagy éppen a paradicsomos káposzta, vagy húsgombóchoz elegendő valami mártás. Szóval ahogyan jön, nem számoltam, melyikből hányszor eszek hetente.

2016. aug. 1. 10:31
 15/15 anonim ***** válasza:
krumplit heti 3szor kb., tészta heti 1, rizs 8-9 naponta
2016. aug. 16. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!