Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell jó sült krumplit...

Hogy kell jó sült krumplit csinálni?

Figyelt kérdés

Nincs itthon semmi pénz sincs csak krumpli van arra gondoltam csinalni kene sült krumplit de nekem.mindig olyan rosszul sikerül

Megpucolom a krumplit kozbr vízbe van utána felvagdalom az olajat oda rakom mekegedni es bele rakom a krumplit néha kavargatom ... ez a receptem de nem valami jol sikerül

Valamit rosszul csinálok ?


2016. jún. 26. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Ha nem megy olajban egyszerűen süsd sütőben, szépen szétterítve, egy kis olívaolajjal meglocsolva, maximum hőfokon.
2016. jún. 26. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sütőben sütöm, nem gázon olajban. Szerintem jobb.
2016. jún. 26. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
94%
Én így szoktam: Megpucolom, megmosom a krumplit. Egészben főzöm, amíg majdnem tök puha nem lesz, de nem kell addig. Kiveszem, cikkekre vágom, sütőpapírral leterített tepsibe teszem, de előtte egy tálban olivaolajjal, kókuszolajjal és fűszerekkel (mostanában curryporral) összekeverem. Kb. 200 fokon sütöm 40 percig, amíg jó ropogóssá sül, de a belseje vajpuha lesz :) Isteni finom.
2016. jún. 26. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Amikor felvágtad,rakd kicsit konyharuhába,hogy ne legyen nedves,és forró olajban süsd (ha már abban akarod). Ekkor kívül ropogós,belül puha lesz.

Sütőben is nagyon jó,ahogyan mások is írták.

2016. jún. 26. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
33%

Sokféleképpen lehet, én ma megreszelve sütöttem serpenyőben, szép ropogós, piros lett és összeragadt :D Igazából tócsniféle, csak liszt és tojás nélkül.

A héjában főtt, majd sült krumpli is finom, de mivel nedves, ritkán lesz piros (sütőben nem szeretem sütni, lassú és ki tud száradni, sosem volt motivációm, hogy megtanuljam, ha egyszer a serpenyővel jól elvagyok). De a ropogós chips sok időt vesz el egyetlen krumplinál is, ahogy ez a reszelt módi is, amit az elején írtam.

Néha apró kockákra vágom, mert az könnyű kavargatni, nem kell egyenként forgatni az összeragadni akaró szeletkéket...

Azért mindig ehető léesz az eredmény, a sült krumpli szerintem igen finom étel :D

2016. jún. 26. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
33%
Azt még hozzáfűzöm, hogy nekem korlát, hogy semmit nem sütök bő zsírban, csak amennyivel megeszem. Így egy kicsit nehezebb.
2016. jún. 26. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Belga burgonya tallér vagy hasáb.

A burgonyákat tetszőleges formára vágom. annyira főzöm elő, hogy a villa vagy kés éppen csak át menjen rajta. Majd jól ki hűtőm a burgonyát vagy egy éjszakára a hűtőbe teszem vagy pár órára. Majd így jól lehűtve bármilyen fűszer sóval megszórom. Bő forró olajban sütőm, de csak addig, amíg éppen csak szint kap KB 3-5 percig. Kiveszem lecsöpögtettem és hagyom kihűlni KB 10percig, vagy amíg a többi rántani való ételt nem sütőm ki. Majd visszateszem a forró olajba és készre sütőm . kívül ropogós lesz, belül puha marad.

A főzés része kimaradhat . A többi ugyanaz .. Ha nem főződ száraz legyen a burgonya amikor bő forró olajba teszed.. A burgonyát 180-190C kell sütni.

2016. jún. 26. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
29%
Megkérdezhetem attól, aki lepontozta a válaszom, hogy mi nem tetszett neki benne?
2016. jún. 26. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!