20 ezer ftból hogy hozzam ki 2 főre a havi kajálást?
Az a baj, hogy ti ebbe már tökéletesen beletörődtetek és nem is akartok rajta változtatni.
Akkor marad a tészta és rizs és krumpli evés életetek végéig, vagy amíg legalább ezekre futja...
"Minden munkáért amit elvégzel járjon már a megélhetésre elég fizetés. Ne kelljen már minőségi éhezéssel élni hónapról hónapra bármit dolgozol. Itt tanácsokat osztogatni gáz. Csak elszomorodni lehet azon, hogy itt tartunk, pedig amennyi közlopás itt kiderül Szlovákiát simán vernünk kellene életszínvonalban."
Ja lehet ilyeneken siránkozni, hogy "de szar az élet", meg a "mocskos kormány", vagy lehet tovább tanulni és jobb munkát keresni.
Tudom, hogy nem lehetetlen, mert pár éve én is havi 120-ért melóztam 12 órában fizikai munkát egy gyárban egy lepukkant albérletben tengődve, aztán meguntam, visszamentem a suliba, most pedig szoftverfejlesztőként keresek háromszor annyit, saját lakásban, saját kocsival.
De persze nyomhatnám tovább a rabszolgamunkát szárazkenyéren és szidhatnám a szomszédot én is, mert az valóban egyszerűbb...
"Ja lehet ilyeneken siránkozni, hogy "de szar az élet", meg a "mocskos kormány", vagy lehet tovább tanulni és jobb munkát keresni."
Hát ez érdekes meglátás. Szerintem igen is az is tudjon megélni aki a gyárban dolgozik, nem tudom szerinted hogyan működne az a világ ahol mindenki szoftvert fejleszt a szemetedet meg nincs aki elvigye például. Tudod mit? Szerintem az utóbbi értékesebb munka. Jár érte a megélhetést biztosító bér akkor ha elvégezted a munkádat, legyen az bármi.
Te valami féleszű vagy?
Én meg azt szeretném, ha nem lennének háborúk és mindenkinek lenne párja és eső után mindig lenne szivárvány.
Attól még a világ jelenleg nem így működik, észrevehetnéd lassan, hogy bilibe lóg a kezed.
Egyébként pont ma találtam egy cikket:
"Reggelire nem volt szükségem: mivel nem reggelizem, a reggelin nem volt mit megspórolni. Az ebéd és a vacsora viszont segítségért kiáltott. Nóri szuper, mindössze pár összetevős receptekkel dobott meg, így az otthon már meglévő dolgaimhoz (durumtészta, olívaolaj, étolaj, fűszerek, liszt, vaj) csak pár dolognak kellett a bevásárlólistámon szerepelnie:
1 l tej (130 Ft)
tojás (S méret, 330 Ft)
nagypoharas tejföl (199 Ft)
fejes saláta (150 Ft)
cukkini (akciós, 180 Ft)
gomba (tálcás, akciósan 200 Ft)
guacamole csomag (2 db avokádó, csili, koriander, vöröshagyma, fokhagyma 800 Ft)
szeletelt barna kenyér (160 Ft)
sajt (350 Ft)
friss petrezselyem (180 Ft)
póréhagyma (200 Ft)
Ebből a mindössze kb 3000 Ft-ba kerülő 10 tételből az ember lánya tökéletesen jókat tud enni 5 napon keresztül.
Az 5 napos menü
Hétfő:
ebéd – tojásos nokedli fejes salátával
vacsora - salátaleves
Kedd:
ebéd – olio tészta
vacsora – bundás kenyér
Szerda:
ebéd – tészta cukkinival és gombával
vacsora – szendvics tükörtojással és avokádóval
Csütörtök:
ebéd – guacamole pirítóssal
vacsora – sajtos tészta
Péntek:
ebéd – cukkinitócsni fokhagymás tejföllel és sajttal
vacsora – omlett gombával és sajttal"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!