Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 20 ezer ftból hogy hozzam ki...

20 ezer ftból hogy hozzam ki 2 főre a havi kajálást?

Figyelt kérdés
2016. júl. 30. 18:29
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Meg kell oldani. Eddig 40 ezrünk. volt erre. Deaz albérletet 20 ezerrel megemelték örülünk hogy maradhatunk egyaltalán.panel 3. Emelete, erkély nincs. Full munkaidőben nem lehetséges mást vállalni. Bolti eladó kereset 120 ezer sok túlórával. Szociális munkás havi 88 ezer
2016. júl. 30. 19:33
 12/45 anonim ***** válasza:
93%

Fizetésemelés kérés, este/hétvégén bármilyen kulimunka, továbbképzés, munkahelyváltás.

Ennyi pénzből nem lehet étkezni.

2016. júl. 30. 19:41
 13/45 anonim ***** válasza:
97%

akkor keressetek másik albérletet. akár a város szélén egy rosszabb állapotút.

napi 600 forintból két főre nem lehet kihozni minden étkezést.

és próbáljatok tovább lépni, tanulni,képzéseket csinálni munka mellett is. egy rokonom is sima bolti eladó volt. utána csinált boltvezetői tanfolyamot és sikerült átkerülnie és rögtön több lett a fizuja. nem sokkal, de havi akár 10-20 ezer is sokat jelent,ahogy a példa is mutatja. szóval hajrá. mert ennyi pénzből kajára nem telik,csak olyan szinten,ahogy az egyik válaszoló írta, minőségi éhezés lesz belőle. ez hosszú távon súlyos probléma lesz.1-2 hónapig ki lehet bírni kenyéren is,de utána jönnek majd a hiánybetegségek stb

2016. júl. 30. 20:27
 14/45 anonim ***** válasza:
94%

800ft 2kg csirke egeszcomb

650ft 1kg virsli

1kg zoldborsó 450ft, ezekből sült csirke, zoldborsófőzelék 2 napra

179ft vajas, zöldfűszeres fagyasztott bagett, vacsorákra teával, kb. 1300 a 7napra

3l tej, 129x3, 400ft reggelire a zabkasahoz

1kg zabpehely, 1kg 400ft

savanyúkáposzta 800ft/2konzerv székelykáposztához, kb 3napi ebéd

1kg rizs 280

sertéslapocka 1kg 900ft ezek szintén a kápihoz

2kg burgonya 400ft, krumplifőzelékhez, vagy héjjában megsütve

Ez 6380ft összesen 1hétre, neked 5000 van. Én mindenből többet írtam, ti tudjátok mennyit esztek. Pl. lehet nem kell 1kg lapocka a káposztához és nam 1kg virslit esztek meg a zöldborsófőzelékhez, vagy nem 1kg borsóból csinálod. De ha többet veszel a húsból, pl. le lehet fagyasztani a maradék lapockát vagy virslit a következő hétre. Én még beszorítanék a hétre napi 1 almát is fejenként uzsonnára vagy tízóraira, kb 2kg akciós alma/hét. Én mondjuk azt alapul vettem, hogy van otthon pl. liszt a rántáshoz, olaj vagy zsír, kevés vöröshagyma.

Ezeket a mostani akciós teszkós újságból néztem. Talán kiindulásnak jó.

2016. júl. 30. 20:59
 15/45 anonim ***** válasza:
91%

Elòzò vagyok,

1400ft paradicsomos bab(fél kg darált hús 600ft, fél kg fejtett bab 400ft, 40dkg sürített pari 400ft) ez kb. 2 napi ebéd + rizs ha akarsz hozzá

Virslipörkölt rizzsel, maradt virsli előzö hétről

Krumplis tészta (maradt krumpli előző hétről, +teszta 300ft, savi ubi 300ft)

Gulyásleves lapocka maradékból, gyúrsz pogácsát hozzá

Lencsefőzelék, 177ft fél kiló lencse, 10db tojás 289ft

2016. júl. 30. 21:20
 16/45 anonim ***** válasza:
89%

Mindenképpen készíts heti menüt

Irj bevásárló listát ár feltüntetésével,és ragaszkodj hozzá ,ne vegyél mást csak azért ,mert akciós.

Vezess háztartási naplót ,amiben minden bevételt kiadást feltüntetsz. A háztartási napló abban is segít ,hogy a későbbiekben a tartós élelmiszerek mennyiségét pontosan kiszámitsd így havonta egyszer ezeket előre is megveheted.

Tudom ,hogy a háztartási napló elavultnak tűnik,de hidd el nagyon sokat segít a spórolásban.

2016. júl. 30. 21:23
 17/45 anonim ***** válasza:
28%

14-es szállj már le a földre!

Napi 300 forintból csirkecomb, sertéslapocka, tej, meg fagyasztott bagett???

A 650 forintos virsli meg az abszolút ehetetlen kategória...

2016. júl. 30. 21:33
 18/45 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó, ne napi felbontásban, hanem hetiben nézd a pénzt
2016. júl. 30. 21:42
 19/45 anonim ***** válasza:
79%
A bagetthez pedig már nem kell vaj, ehető így megsütve. Az, hogy a virsli ehető-e, azt nem hiszem, hogy havi 20efttal kell elemezni. Te naponta jársz boltba, a napra leosztott pénzedből? Király vagy...
2016. júl. 30. 21:46
 20/45 anonim ***** válasza:
68%

"Utolsó, ne napi felbontásban, hanem hetiben nézd a pénzt"

Miért, ha heti bontásban nézed a pénzt hirtelen több lesz??

"A bagetthez pedig már nem kell vaj, ehető így megsütve."

Ja, csak elviszi a napi keret több, mint felét egy gyenge vacsorára...

"Az, hogy a virsli ehető-e, azt nem hiszem, hogy havi 20efttal kell elemezni."

Hát pedig szerintem elég sokat számít, hogy ne undorral kelljen megenni azt a keveset is. Van sok olcsóbb, finomabb alternatíva, akkor meg mi értelme büdös, rossz ízű borzalmat enni?

"Te naponta jársz boltba, a napra leosztott pénzedből? Király vagy..."

Nem, de enni minden nap szoktam és úgy sokkal jobban követhető, hogy mennyit költesz kajára, teljesen mindegy, hogy heti egyszer vagy hétszer veszed meg.

Ennyi pénzből a kenyér/tészta/krumpli és egyéb nagyon olcsó zöldségeken kívül másra nem jut.

Se hús, se tejtermék, se gyümölcs (esetleg alma), se pékárú...

2016. júl. 30. 22:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!