Ilyen kész vagy félkész ételeket tudnék lefagyasztani, hogy amikor akarom, csak ki kelljen venni és szinte már készen is legyenek?
És a halászlét el is felejtettem. Azt úgy csinálom, hogy megveszek egy kilónyi passzírozni való halat, pontyvég, halcsont, keszeg, kárász, stb, hagymával, és annyi vízzel, amennyi ellepi alaposan összefőzöm, lepasszírozom. Ebből lesz egy nagyon sűrű alaplé, amit fél literes dobozokban lefagyasztok. Amikor halászlét akarok készíteni, egy adagot kiolvasztok, két-, két és félszeres vízzel felengedem, pirospaprikát adok hozzá (esetleg egy kis vörösbort), belefőzök két pontyszeletet, belsőséget, és fél óra alatt kész a halászlé. Ezt Karácsony előtt szoktam csinálni, egyrészt mert akkor nagy választék van halakból, másrészt mert Szenteste már nem kell izzadni a passzírozással, nem lesz halszagú a hajam, és mosolyogva tálalom az ünnepi vacsorát, nem hisztizve :)
A többit meg nyár közepéig elfogyasztjuk. Ponty szeletet, harcsa filét mindig lehet kapni, de akár az is lefagyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!