Mivel tudom a kávéhoz a tejet pótolni? Túl sok tejet iszom, és szeretném egy picit abbahagyni, de a kávát önmagában nem szeretem, csak sok tejjel.
Az a gond, hogy meg tudom különböztetni (szerintem), hogy mikor fáj a stressztől és izgalomtól, és mikor fáj kajától a gyomrom, és eléggé furcsának tartottam hogy rögtön fél órával a tej megivása után kezdett el fájni.
Most megittam egy pohár tejeskávét, és megnézem, megint elkezd-e fájni, mert ha igen, akkor nincs megoldva nagyon a rejtély :)
Mandulatej, mogyorótej nagyon finom hozzá. A rizstejnek semleges az íze. A szójatej ízét én nem szeretem, azt nem ajánlom. A zabtej iható.
Esetleg a napi fél liter tej egy részét is kiválthatod mandula-vagy mogyorótejjel,ezeknek nagyon kellemes íze van.
Nekem iható kókusztejjel, máktejjel, de messze a legjobb tojástejjel... Amibe egy kevés mandulás kókusztejet teszek (otthon elég olcsón s könnyen készül, a maradványból finom süti lesz). S a jól felvizezett kávéba kerül némi tojástej... :D Jobb, ha több, de nekem majdnem mindegy s máshogy nem tudok lépést tartani a literszámra kávézásommal, így is heti két jó kalóriadús süti készül a kávézásom miatt. De azt még bírja a párom, aki konyhamalacként tevékenykedik (a süti nekem is bejön, de a szálkásításomat tönkretenné, ha sokat ennék belőle).
Amúgy vajjal, felhabosítva is lehet kávézni, de az nem olyan tejes jellegű, sokkal töményebb és sokkal zsírosabb is. Azt hamar meguntam.
A rizstej filléres cucc otthon készítve, de sok íze nincs. Kakaóba, kávéba azért elmegy valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!