Miért nem eszünk halat gyakrabban, miért csak karácsonykor van szezonja? Ilyen drága lenne?
Tudom,mi MAGYAROK,nem vagyunk valami nagy halevő nemzet.Sajnos így van.Pedig nem a hal a legdrágább szerintem,bár fajtától függ.Eltekintve a haltól,én például nagyon szeretem a marhapörköltet,de mivel az a hús vezeti a magasár listát,ezért én egy évben háromszor tudok venni.A vadhúsok,meg a birkahús is elég húzósak.Aztán jön a közepes árkategória a disznóhús,végül amit a legtöbben választanak,az a baromfihús mert olcsóbb.
A lényegre térve,sokan nem tudják,hogy a halak fogyasztásával rengeteg kémiai nyomelemet,omega 3,omega 6 zsírsavakat juttatunk a szervezetünkbe.Nézzük csak meg a távol keleti országok népességeit.Ismeretlen náluk a stroke,agy-érelmeszesedés,szívroham,szívinfartus,és talán az elhízás.Pontosan ezért nincsen semmi bajuk,ezért egészségesek ott a legtöbb ember.Nem úgy mint minálunk.Inkább mondanom se kéne mennyi elhízott ember él itt sajnos.Ennek ellenére sokan tesznek a halételekre,arra hivatkozva,hogy tele van szálkával,drága,íztelen.Erre nem lehet hívatkozni,mert a kiszálkázást,vagy a beírdalást is feltalálták már.A Magyar konyhára,ami nagyon finom(de egészségtelen,ez bizonyított),mindíg is a paprikások,pörköltek,gulyás ételek határozták meg.A halétel viszont nagyon ritka.A tésztás ételekkel se jobb a helyzet,egyes emberek tömik befelé két pofára,aztán csodálkoznak,hogy el vannak hízva mint a disznó.
Én mindezzel nem okoskodni akartam,és nehogy félreértse valaki,még mielőtt nyomdafestéket nem tűrő szavakkal válaszolna,nem vagyok fitnesszguru!.Csak egy olyan átlagos emberke,aki minden hónapban halat eszik,és sokan megkérdik tőllem,miért éppen a halat résesítem előnyben?Hát azért,mert egészséges!Az orvosok sem véletlenül javasolják a testes,kövérkés embereknek halat,de a legtöbben leszarják,és inkább a jó zsíros ételeket zabálják,amit a szervezetük megszokott.Akkor had egyék csak,nekik lesz bajuk,nem nekem . A fagyasztott tengeri hal sem olyan drága,mint sokan azt hiszik.
És hogyha minél több ember enne halat,talán nem is lenne drága.Csoda e,hogy marhahúst kevesen fogyasztanak,és ezért ilyen drága?Csirkét meg rengetegen,azért olyan olcsó.Mindez az egész az én véleményem,nem kell mellre szívni.Halat én is csak minden hónapban kétszer eszek,de akkor rendesen.Ha meg valaki azért nem szereti a halszaga miatt,akkor forgassa bele citromlébe,ami kiválóan elveszi a halszagot.
Nálunk hetente átlag egyszer van hal vagy tenger gyümölcse.
És, hogy miért? Nem azért mert egészséges, hanem, mert finom, szeretjük. Tény igyekszem egészséges ételeket főzni, de nem mindenáron és nem kizárólagosan.
1 szerintem a hal drága sokan nem keresnek valami jól
de a szoci korszakban sok hal fogyott meg marha birka mamám mesélte hogy a papával már unták a marha húst meg a halat meg a birkát ma meg megfizethetetlen
Valóban... (!) minden jelentősebb vizünk szikes tó, a maguk 3 méteres ázlagmélységével. A Balaton és a Velencei tó felszíne összesen is csak 6,7%-a az ország területének. A Fertő teljesen hanyagolható a minimális magyarországi területével (ami többnyire) mocsár, a 60 centiméteres átlagmélységével. A vízrajzunk igaz, hogy gazdag, de sehol a világon nem épül nemzeti színtű halászat a folyami halkitermelésből. (Pár extrém esettől eltekintve, pl Amazonasz)
Ha ehez még hozzádjuk a magánkézben lévő halastavakat, még mindig kevesebb a kevésnél.
Tehát belegondoltam a válaszomba, de ha úgy gondolod, vakamit kihagytam a számításból, nyugodtan szólj, elgondolkodok rajta!
Üdvözlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!