Aki ért hozzá! Miért olyan fontos a reggeli?
Annyi helyen olvastam, reklámokban, dokumentum filmekben, hírekben, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés.
De itt meg is áll a történet.
Én világ életemben lassan ébredő voltam.
Tehát otthonról indulás előtt jóval hamarabb fel kell kelnem, hogy tényleg felébredjek.
Viszont ilyenkor a kajálás egyáltalán nem esik jól.
Egy tejeskávét vagy kakaót, tudok inni, de enni nem.
Pár hónapja próbáltam, hogy márpedig mindenféle képen reggelizek.
Annyi lett az eredmény, hogy a legfinomabb kaját is undorral ettem és tömtem magamba.
A nap folyamán nem tudtam kevesebbet enni emiatt, pl. ebédre vagy uzsonnára vagy vacsira, ezért látványosan és gyorsan felszedtem jó pár kilót.
Semmivel sem éreztem magam jobban a nap folyamán, nem voltam energikusabb, vagy éberebb, vagy akármi.
Mivel alapból úgy áltál a dologhoz, hogy undor, tömjed magadba, hajrá, hajrá, menni kell, stb.
Ha lassan ébredő vagy, akkor aludj el hamarabb, állítsd korábbra az ébresztőt, és normális időpontra felfogsz kelni.
A reggeli étkezéshez sem úgy kell hozzáállni, hogy az nem jó. Sőt ha hamarabb kellsz fel, akkor már kijózanodsz és tudsz is enni.
A lényege annyi, hogy ha reggel jól bekajálsz, akkor azt napközben még simán akaratlanul is lemozgod. Mivel úgyis járkálsz ide-oda.
Ha este tömöd tele magad, akkor az meg rajtad marad mert utána nemsokára mész aludni. S a nap végén az emberek nagy %-a csak pihen.
Emellett ha normális kaját eszel, akkor az fel is tölt energiával.
Szerintem is emberfüggő a dolog. Én sem tudok reggel enni. Hányingerem van, ha eszek meló előtt.
Én azt mondom, hogy akkor egyél amikor megkívánod. A szervezeted jobban tudja mint a könyvek meg az internet.
Óriási alkati/anyagcsere különbségek vannak az emberek között.
Én például délig nem bírok enni. Egy barátom viszont iszonyatos adag reggeliket eszik, mert ha nem tenné, összeesne az utcán.
Hozzá tartozik, hogy tízszer annyit eszik, mint én, de 40 kilóval soványabb.
Neki gyors, nekem lassú az anyagcserém.
Mindenki egyen úgy, ahogy kívánja.
Nem fontos, úgy értem, általánosan nem az. Van, akinek szükséges a reggeli, van, akinek az egyik legnagyobb balfogás, amit az étkezésében elkövethet. Ez utóbbiak közé tartozom én is. 2-3 körül eszem először s nagyon elégedett vagyok ezzel :) Sokat olvastam a témában s az alapján, s főleg a testem jelzései alapján is eléggé bizonyos vagyok benne, hogy ezt így kell csinálnom ;)
Sokan időszakosan böjtölnek (én szinte mindig azt tettem, teljesen természetesen, fogalmam sem volt róla, hogy az), az ilyen embereknél a reggeli kihagyása elég gyakori (persze van, aki pont reggel eszik sokat), s megvannak az előnyei. HA az ember olyan, hogy ez passzol hozzá, persze. Nincs táplálkozási módszer, ami mindenkinek jó, az emberek e téren alaposan eltérnek. Az étkezések mérete, összetétele, időzítése sokunknál elég speciális, nem jó, ha felborítjuk. Van, aki rugalmasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!