A reggeli miért olyan fontos?
Ha az egészséges életmódot vesszük alapul vacsorázni kb. 3-4 órával lefekvés előtt kellene. Az egészséges életmód része a napi 7-8 óra alvás, tehát ha 7 óra alvással számolunk és 3 órával lefekvés előtt vacsiztunk, akkor az 10 óra reggelig. Ez még nem terheli meg a szervezetet, hiszen éjszaka, a nyugalmi állapotban nem használunk el annyi energiát, mint napközben.
Viszont ha valaki nem reggelizik, csak ebédel majd pl. dél körül, akkor ehhez a 10 órához hozzájön még újabb 5-6 óra. Tehát kb. 15 órán keresztül nem eszik, ez már-már koplalás.
A szervezetből fokozatosan kiürülnek a tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok, ezért levertebbé, fáradtabbá, ingerültebbé válunk, csökken a koncentrációs képességünk stb.
Megfelelő étkezéssel azonban ez elkerülhető, és kímélhetjük a szervezetet.
Mert finom!
(bocs a hülye válaszért de muszáj volt, amúgy az első kommentben minden benne van)
érdekes. én nem szoktam reggelizni. felkelés és az első evés előtt 2-3 óra is eltelik. csak kávézok. ha reggelizek, akkor a nap folyamán sokkal többet zabálok... felesleges. vacsizni meg 6 körül szoktam... eközben is max 1-szer eszem :D
és nem vagyok éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!