Puha töltelékes csokik hogy készülnek?
Napokban gondolkodtam el rajta, ahogy csokit ettem. Azokra gondolok amikben a töltelék még szobahőmérsékleten is folyékony állagú. Azokat miként vonják be?
Gondoltam rá, hogy kiöntik a csokit, és utólag töltik bele, de akkor kéne valami öntőforma, ami elég érdekes lenne, hogy miként kerül ki utána, illetve betöltésre utaló " lyukat " se látni semelyik csokin.
Másik ötletem az volt, hogy le van fagyasztva a töltelék és azt vonják be, de akkor az megint csak nem jó, tekintve, hogy a forró csoki és a hideg töltelék hirtelen találkozása nem épp volna szerencsés amennyire tudom. Már csak ha a hirtelen kicsapódó nedvességre gondolnék.
Ez a két ötletem volt, de egyik sem hiszem, hogy a gyakorlatban működne, vagy használnák, szóval a kérdés: Hogy készítik a nem szilárd töltelékkel ellátott csokikat?:)
Kiöntik az öntőforma alját, megtöltik, és utána ráöntik az alját. Kivétel a konyakmeggy, ott a meggyszemet bevonják fondanttal, amit idővel felold az alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!