A zsírszegény tejtermékek hogyan készülnek, mitől zsírszegények? Egészségesebbek koleszterineseknek?
Figyelt kérdés
pl az 1,5%-os tej = 3,5%os felöntve vízzel? vagy valamilyen eljárással kivonják belőle a zsírt?
és a sajtok esetében mi a helyzet?
2012. jún. 30. 14:35
1/3 anonim válasza:
A tejüzemben nem öntenek soha vízet hozzá hanem centrifugálással a sűrüség szerint választják el mivel a zsír a legsűrűbb az csapódik ki először.Így állítják be pld 1,5%-ra.
2/3 anonim válasza:
A sajtgyártásnál meg a fehérjéket csapatják ki a kazeint abból lesz a sajt.A sajt zsírtartalma a felhasznált tejétől függ.A túrógyártás is fehérjekicsapatás!
3/3 A kérdező kommentje:
köszi!
azt hiszem akkor áttérek rájuk
2012. júl. 2. 09:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!