Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A zsírszegény tejtermékek...

A zsírszegény tejtermékek hogyan készülnek, mitől zsírszegények? Egészségesebbek koleszterineseknek?

Figyelt kérdés

pl az 1,5%-os tej = 3,5%os felöntve vízzel? vagy valamilyen eljárással kivonják belőle a zsírt?

és a sajtok esetében mi a helyzet?



2012. jún. 30. 14:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A tejüzemben nem öntenek soha vízet hozzá hanem centrifugálással a sűrüség szerint választják el mivel a zsír a legsűrűbb az csapódik ki először.Így állítják be pld 1,5%-ra.
2012. jún. 30. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A sajtgyártásnál meg a fehérjéket csapatják ki a kazeint abból lesz a sajt.A sajt zsírtartalma a felhasznált tejétől függ.A túrógyártás is fehérjekicsapatás!
2012. jún. 30. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi!

azt hiszem akkor áttérek rájuk

2012. júl. 2. 09:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!