Hogyan készülnek az alábbi kávék?
Az alábbi kávék elkészítésének módját szeretném megtudni tömören, röviden. Egyszerűen nem találok egy normális oldalt, ahol nem csak a művészetéről rizsáznak ódákat.
Espresso
Espresso Dolce
Espresso Dipanna
Cappucino
Ristretto
Espresso Machiato
Caffé Latte
Koffeintentes kávé
Ír kávé
Espresso: hát ez az alap kávé amit a géped csinál, ezen nincs mit magyarázni.
Espresso dolce és dipanna: halvány lila fingom nincs. A dolce ugye édeset jelent.
Cappucino: 1/3 rész espresso 1/3 hevített tej és a tetejére 1/3 sűrű tejhab
Ristretto: ez egy rövid espresso. kb. egy 3/4-ed espresso mennyiségű
Espresso Macchiato (helyesen caffé macchiato): espresso egy kanálnyi tejhabbal. Előbb a tejhabot teszik a pohárba és ezen öntik át a kávét.
Caffé Latte: tejeskávé. Az elkészítése változó, 1:1 aránytól 1:4-ig terjedhet. Előbb az espressot öntjük, rá a forró tejet.
Koffeinmentes kávé: nehogymár el kelljen magyarázni :D
Ír kávé: ez trükkös, nem szabad kontár módon elkészíteni. Cukrot karamellizálunk, erre a legvégén whiskey-t lötyentünk. Égni fog, ne lepődj meg... kavargatni kell egy kicsit, majd ha kész, a pohár aljába tölteni. Erre jön az espresso aztán a tejhab 2:1 arányban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!