Extra feltételek - munkába vihetö ételek?
A segítségeteket szeretném kérni.
A férjem olyan munkahelyen dolgozik, ahol nincs lehetösége rendesen enni munka közben, és kezet sem tud elötte mosni, pedig nem tiszta munkát végez. Legtöbbször 10-12 órát van ott, de sokszor napokig nem kerül haza (ott alszik).
Ezért feltétlen szükséges valamit ennie, mégpedig a legtöbbször csak pár falatot tud egyszerre és csak olyat, amit nem kell kézzel megfognia.
Eddig különféle szendvicseket készítettem neki, szalvétába csomagolva tudott belöle akárcsak egy-két falatot is enni és a szalvétát fogva nem kellett az ételhez nyúlnia. Idöközben már nem igazán esik jól neki a szendvics - érthetö módon -, viszont valamit kell ennie.
A kenyérfélét unja, de csak zöldség-hús-tojást nem tud enni, kell valami "körítés" (azaz szénhidrát tartalmú valami is) is hozzá.
Meg az is gond, hogy miként lehet megoldani, hogy ne kelljen kézzel hozzáérni a kajához :( !
Egyelöre semmi sem jut az eszembe, ami megfelelne neki.
Mindenféle ötletet elöre is köszönök!
Én is utazom munka közben, de ez nem ok arra, hogy ne ehessek vagy pisilhessek normálisan.
Ez annyira titokzatos, hogy kezd kamu szagú lenni.
A párom pont ilyen helyzetben van, kivéve, hogy ő 8 óra munka után hazajön ebédelni... Piszkos kesztyűben is tudnia kell ennie, most találtak a hulladékban (amit szétszerelnek) egy működő mikrót, de eredetileg melegítési lehetőség sem volt s persze rengeteg kalóriára van szüksége, szénhidrátdúsan.
Nos, ő nem csinál belőle nagy ügyet, szinte mindig a következőket viszi: rizs vagy krumpli és rántotta, zabkása, süti (ma könnyed almás sütit vitt, de a csokiszósz azért összehozza a minimális 1200 kcal-t a literes dobozra, ami az ételhordója. a zabkásánál is megoldja, sok mazsola és kókusz van benne). Ő nagyon édesszájú, mostanában szinte mindig édeset visz. De a rizs+rántotta is rengetegszer van. Nagyon szeret pálcikával enni, szinte bármit megeszik úgy, a kenyeret nem tudja, így ha véletlenül süt (évek óta nem eszik glutént, most kezdte újra, de nem sűrűn), azt csak itthon fogyasztja.
Persze rizsen kívül kismillió más szénhidrátdús köret is lehet, köles, gersli, bulgur, mit tudom én. A páromat ez nem érdekli, odavan a rizsért.
Ha véletlenül sikerül annyit főznöm, hogy másnapra is maradjon, akkor visz mást. Vagy ha curry van, az is tökéletes rizzsel.
Normál embernél a rántotta helyét inkább a hús tölti be.
S bizonyára kanállal vagy villával is lehet enni rizst, max. bepiszkolódik a nyele.
Ja, most olvastam a később megadott részleteket. Nem vihet ételhordót és nem ülhet le soha és nincs szünet? Mi van? Így nem lehet élni... A páromnak is van szünete, csak addig éhenhalna, neki korán kell ennie, ezért eszik munka közben, falatonként, ahogy a legtöbb munkatársa is.
Alvás előtt legalább tud enni vagy valami? Mert akkor munkaidőre az olajos magvakat ajánlom, amit a túrázók is előszeretettel esznek, de még vezetés közben se nagy ügy megenni (én csak motorozom, zárt sisakban sem gond ;))... Nem ideális, de változatosságnak nem teszi meg? Persze attól függ, képes-e ilyesmit enni nagy mennyiségben.
Amikor a párom éjszakásban 12 órázott, akkor nem tudott enni, csak az elején, olyankor voltak a negyedkilós mogyorós étkezései. Itthon evett rendesen.
Valamikor kell.
Én ugyan rendesebb munkahelyeken voltam, de én is otthon szerettem enni, így a legfőbb étkezésem este 10-kor volt, ha épp túlóráztam. Nem jó kapkodva, menet közben enni...
Én a munkahelyváltást javasolnám, a 10-12 óra pihenő nélküli munka ugyanis nemcsak egészségtelen és megterhelő, főleg rendszertelen és nem megfelelő étkezéssel kombinálva, hanem illegális is az ilyen foglalkoztatás.
Szóval ha szereted a férjed inkább erre bírd rá és ne a szendvicsen aggódj mert van itt nagyobb baj is...
Szerintem kamionos, vagy egyéb teherszállító jármű vezető, bizony ők azok, akik vezetés közben esznek-isznak, és leginkább a kocsiban alszanak: ugyanis az árunak meghatározott időre kell eljutnia valahová, pl. x ország tengerjáró hajójára fogják berakodni, amit visz, vagy éppen repülőjáratot kell elérnie... a sorozatos közúti lezárások, elterelő utak, stb. stb. miatt szinte örökké időzavarban vannak...
Persze ez csak egy tipp részemről, de van néhány közeli ismerősöm, ahol a férj, vagy éppen a gyerek, stb. dolgozik ilyen helyen... ott vannak ilyen gondok akár az étkezéssel, akár az örökös stresszel, és még vezessen le ki tudja mennyi ezer km-t baleset-mentesen...
2-es, 15-ös vagyok!
Nézd meg a 2-es sorszám alatt felrakott linkeket, hűtő-táskában pár napot eláll, akár milyen tölteléket is raksz bele, és ezeket is tudod külön-külön csomagolni neki!
Mellé csomagolsz neki külön dobozokba mártásokat, hideg majonézes salátákat, befőttet, gyümölcsöt...
Mindenkinek köszönöm a tippeket.
A munka meg idöszakos, azaz több napig ßuton van, utána egy hétig itthon, ha jól jön ki a beosztás, szóval annyira nem vészes a helyzet, mert közben ki tudja amgát pihenni, csak néha sok az egy-egy blokk egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!