Másnak is beleszól az anyja a főzésbe? Megváltozik ez valaha?
Szerintem amikor beszól, hogy nem tudsz főzni, akkor kedvesen csak annyit mondj neki, hogy: "Anyuuuu.... majd akkor kritizáld meg, ha elkészült, megkóstoltad és nem ízlik."
És ha megint elkezni, akkor megint csak ennyit mondj.
Veszekedni nem érdemes, mert ha ingerülten válaszolsz, akkor az csak vitát szül.
Szerintem erre a mondatra nem lehet mivel visszavágni, és csendben marad. Ha tényleg ízlik neki amit főzöl, akkor egy idő után leszokik a macerálásról.
Szóval a mottó: "Csak kóstolás után lehet kritizálni vagy dícsérni!"
17:34 vagyok.
Még az jutott eszembe lehet, hogy féltékeny arra, hogy Te jobban főzöl mint Ő. Félti a konyhában a pozicióját, és ezzel akarja leplezni.
Csúnya dolog ez egy anyától, de ha ez évek óta így megy, akkor ne táplálj hiú reményeket, hogy megváltozik.
Most elmesélek Neked valamit:
Nagymamám (Isten nyugosztalja), disznóvágáskor állandóan veszekedett az anyukámmal. Lévén nálunk az volt a szokás, hogy dinsztelt májat is kellett készíteni. Nagymamám falun lakott, így a jó öreg sparhelt volt a főzés eszköze. Nos a máj készítésekor az anyukám 15 perc után lehúzta a lábost a tűzről, mondván, hogy kész van. Nagymamám vissza tette a sparhelt közepére azzal, hogy ennek még főni kell. Anyukám lehúzta, nagymamám vissza tette.
Estére persze a máj olyan kemény lett mint kőszikla.
Ekkor nagyanyám diadalittasan közölte anyukámmal, hogy: "Látod, még mindig nem főtt meg!"
Szegény anyukám a végén csak legyintett. Nagymamám pedig úgy halt meg, hogy azt hitte a májat órákig kell főzni. Nem lehetett neki megmagyarázni.....
Bocs a kitérőért, de a kérdésed apropóján eszembe jutott ez a szösszenet gyermekkoromból. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!