Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ismertek jó fűszermárkákat?

Ismertek jó fűszermárkákat?

Figyelt kérdés
a legtöbb, amit használok ,izetlen- pl. Lucullus, szeretnék végre beruházni vmi rendesbe. A másik : csak nekem izetlenek manapság fokhagymák ? Ha egy egész fejjel teszek a kajába, sokszor az is kevés, pár gerezd, amit a receptek irni szoktak, meg pláne..
2015. okt. 14. 05:06
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Ha még a fokhagyma is ízleten, akkor az ízérzékeléseddel van baj, valószínüleg az ízlelöbimbóid teljesen le vannak tompúlva. (Feltehetöen sok csípös, túlfüszerezett étellel tönkretetted.)
2015. okt. 14. 07:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Fokhagymánál előfordulhat. A hazai, jó minőségű fokhagyma feje kicsi, nagyon tömör és csúf.

Általában kínait lehet kapni, nagy a fejük, sokszor hibásak is, gyorsan romlanak.

Márkákat nem tudok mondani, de pl. normális fahéjt eddig csak az Aldiban találtam, az összes többi csak törmelék.

2015. okt. 14. 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Kotányi fűszerek általában jók szoktak lenni.
2015. okt. 14. 13:24
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek. nem, sztem nincs baj az érzékelésemmel, inkáb hozzá lehetünk szokva a nátrium-glutamáthoz a bolti és gyorséttermi kaják miatt, illetve silány minőségűek az olcsó fűszerek, amiket eddig vettem. akkor a Kotányit és azt a fahéjat majd kipróálom, igaz, pont a fahéjjal nem volt eddig gondom. Jó fokhagymát hol vegyek ?
2015. okt. 14. 14:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Kizárólag friss és egész füszereket használok, amihez persze kell egy mozsár. Idén már magról ültetett bazsalikom, oregánó, borsikafü, kapor termett a kertemben (télre beviszem cserépbe), kertészetben vettem a rozmaringot, kakukkfüvet, snidlinget, levendulát, zsályát, majorannát, mentát.

Az egész füszereimet pedig a piacon veszem a füszeresnél: többféle bors, fahéj, ánizs, szerecsendió, kardamom, vanília....

Összehasonlíthatatlan az ízük a multikban kapható "márkákkal"

2015. okt. 14. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!