Hogyan kell zselét csinálni?
Figyelt kérdés
Olyat szeretnék, mint amiket a külföldi filmekben látni. Különleges alkalmakkor élénk színű zselét szoktak desszetnek adni. Egyszer régen próbálkoztam vele, de nagyon rossz lett, iszonyat sokáig tartott, amíg megszilárdult, de íze nem volt semmi, pedig valamivel ízesítettem. Boltban kapható porból csináltam, már nem tudom, melyikből. Hogyan lehet ezt jól megcsinálni?2015. aug. 28. 14:46
1/2 anonim válasza:
Vagy veszel piros tortabevonó zselét (többet), és előírás szerint megcsinálod, vagy kompótléből, különböző színű, kis vízzel hígított szörpökből pl. express zselatin fix (dr. Oetker) segítségével. Azt nehéz elrontani, még melegíteni sem kell.
2/2 anonim válasza:
Itt van egy alaprecept, számtalan módon variálhatod (a nosalty-n van egy csomó.) A zselatinlapocskákat nem szeretem használni, helyette írtam előbb az oetker-féle expressz zselatint, azt tényleg csak belekevered habverővel, majd robotgéppel, hűtőbe teszed és 1-2 óra alatt kész. Az arányok rajta vannak a csomagoláson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!