Durumtészta vagy sima tészta. Melyik a jobb?
Összehasonlítottam a 2 tésztát.
Durum adatai:
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
100 g termékben
Energia 1526 kJ
360 kcal
Zsír 1,4 g
amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát 73,0 g
amelyből cukrok 2,4 g
Rost 2,6 g
Fehérje 12,5 g
Só 0,1 g
Sima tészta:
ápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
100 g termékben
Energia 1482 kJ
350 kcal
Zsír 2,7 g
amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát 66,8 g
amelyből cukrok 1,4 g
Rost 3,4 g
Fehérje 12,9 g
Só 0,1 g
Akkor miért is jobb? Kevesebb a simába a kalória, több a fehérje.
"Kalóriatartalma alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáké. Vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjéket egyaránt tartalmaz, rosttartalmából adódóan viszonylag gyorsan távozik a szervezetből.
A benne lévő keményítő lassan bomlik el, azaz nem „dobja meg” hirtelen a vércukorszintet, így a glikémiás indexe is alacsonyabb. Ennek köszönhetően cukorbetegek is fogyaszthatják.
A durumtészta a hőkezelés során rugalmassá válik; és ha követjük a zacskóján lévő utasításokat, garantáltan nem fő szét. Ami az ízét illeti, felveszi a versenyt a hagyományos tésztákkal, színe természetesen sárga."
És a te összehasonlításod csak akkor jó, ha ugyanaz a márka, ugyanaz a termék, csak az egyik durum a másik nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!