#19. Én abból gondolom, hogy provokáció volt, mert a moderátorok is kitörölték azt a vitát, és ők csak tudják, hogy mi a provokáció meg mi nem, hiszen ez a dolguk. (A 23%-os vagyok, csak kénytelen voltam egy másik fiókkal bejelntkezni, mivel a másikat egy kitalált kérdés miatt letiltották. :D)
2015. aug. 2. 11:15
22/29 joshy8084 válasza:
10%-ot célzok meg, de felkerekítem a legközelebbi 50-esre vagy 100-asra.
Egyszer egy futár meg is jegyezte, hogy végre az első emberes borravalót kapta aznap, addig csak tízes-huszasok estek le neki.
Egy másik kérdésnél olvastam annak idején, hogy futárok megjegyzik, ha valahol bőkezűbbek, s lehetőség szerint előreveszik ezeket a címeket. De nem tudom, például Budapesten erre van-e kapacitásuk. :P
2015. aug. 5. 10:06
23/29 anonim válasza:
Én is kb 100-200-at adtam, amíg a szüleimnél laktam. Mióta külön élek, már maximum 100-at, vagy az alatt. Így is drága az élet, mért pont egy idegen pizzafutárnak adakoznék többszáz forintot?
2015. aug. 6. 11:36
24/29 anonim válasza:
Pizzafutárnak 100 forint körül, étteremben 10%-ot.
2015. aug. 6. 13:26
25/29 anonim válasza:
Elég drága mulatság, főleg ha valaki többször rendel. Általában elég gyakran szoktam én is rendelni. Nem szoktam 100 forintnál többet adni, de ha drágább a pizza, mert drágább helyről rendelem még borravalót sem adok. Valakinek alapból többe kerül, aki nem városba lakik, hanem külvárosba vagy a környéken. Meg pizza árába sokszor több helyen, már borravaló is bele van számolva. Dolgoztam, már pizza futárként engem nem zavart, hogy nem kaptam mindenkitől borravalót, aki jobb álló volt az úgy is adott. Legtöbb magyarnak sem fizetnek borravalót munkájáért sok helyen még túlórát sem fizetik ki. Sajnos egy ilyen országban élünk, ahol lakossági kétharmada minimálbért keres.
2015. aug. 11. 01:52
26/29 anonim válasza:
Nem attól függ, hogy valaki borravalót ad, hogy jobban áll anyagilag vagy sem.
Egy példa:
Benzinkúton dolgozom, a kis trabantos idős bácsi mindig otthagy 50-100 Ft-ot, holott nem várom el tőle, és szégyelli az ember elfogadni.
Míg a "kedves" polgármesterünk anno még az EGY forint (akkor még volt) visszajárót is felkaparta a pultról.
2015. aug. 11. 14:57
27/29 anonim válasza:
én 1-5 euró között kaptam borravalót, persze volt hogy egy 10 eurós is becsuszott, de ez ritkán. A főnök pizzánként 0,50 eurót fizetett, napi 120-150 pizza volt amit kivittem, de volt hogy elérte a 200-at. Egyszerre 15 pizza fért a dobozba, de 8 alatt soha nem indultam ki.
2015. aug. 24. 18:44
28/29 joshy8084 válasza:
#27: Melyik országban adták az 1-5-10 eurót? Ezt mekkora értékű rendeléshez?
Gondolom, a 10 eurós úgy csúszott be, hogy valakinek jó napja volt. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!