Mennyi kaját dobtok ki havonta?
Sajnos mostanában sokat. Ez így furán hangzik, de leginkább nincs időnk megenni. Lassan kész az új otthonunk, ahol átmenetileg lakunk kicsit vacak. Így mostanában úgy néz ki, hogy késő este hazaesünk gyors fürdés, alvás,reggel pedig korán el.
Korábban, amikor volt lehetőségem rendes háztartást vezetni is előfordult, hogy 2-3 szelet felvágottat fél adag ételt, maradék fonnyadt zöldséget pl. 1 száll répát ilyeneket dobtam ki, mert már vagy romlottak vagy majdnem romlottak voltak. Erre szeretnék visszatérni költözés után.
Szinte semennyit. Mindig igyekszem annyit főzni, amit ketten megeszünk, illetve ha olyan az étel, akkor lefagyasztom a maradékot, pl bablevest, szószokat, ilyesmit. Ha meg marad pl főtt tészta, akkor csinálok rakott tésztát belőle, maradék kenyérből meg strata-t.
Nem szeretem kidobni az ételt, mindig megpróbálom hasznosítani, ha mégis marad, akkor leviszem dobozban és megpróbálom odaadni annak, aki rászorul, sajnos sok ilyen van a környéken.
Szinte semmit. Ha mégis, az azért van, mert pl. a zöldséges belecsempészett a kiló paradicsomba 1-2 rossz szemet. Ilyenkor dühöngök, de nem tudok mit csinálni.
Egyébként tapasztalat, hogy még a felbontott termékek is legalább 1 hétig a szavatosság lejárta után még jók. Ha nincs felbontva, akkor akár 2 hét után is megesszük. Persze előbb megszagolom, megkóstolom.
Semmit. Ami esetleg marad, elosztogatom az állatok között.
A kutya kapja a húsos dolgokat, a nyulaknak megszárítom a kenyeret, (a száraz zsemlét zsemlemorzsának lereszelem) a tyúkok pedig minden mást, amit megehetnek. (főtt zöldségek, gyümölcs, konyhai hulladék)
De nem igazán szokott maradni. Tésztás dolgok sose maradnak :D
Nagyon ritkán dobok ki élelmiszert. Ha meg is romlik valami,- nem az én hibámból az biztos,- na az akkor kuka.
De egyébiránt anyag nem vész el, csak átalakul...Állatoknak sem adnék romlott, büdös, nyálkás ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!