Mi lenne az ideális étkezésre költendő összeg havonta, két főre?
100 ezer forint.
Havi 20-40 ezer forintból négyen éhenhalni lehet maximum.
Min. 60.000 ft;
40.000 körül már el lehet tengődni, ha nagyon muszáj. De már rengeteg statisztikát készítettek róla, hogy egy átlagos, elfogadható étrendhez min. napi 1.000ft/fő szükséges.
Nincs olyan, hogy ideális...
Mi 60 ezret költünk, tudnánk valamivel többet és SOKKAL kevesebbet is, s még mindig nem lenne vele gond, nem lenne egészségtelen, mennyiségre is elég lenne, ízletes is, csak pl. kevesebb lenne az édesség (1500-2000 forintos cukrot használni minimum dupla drága jóféle kakaóval, napi akár többször, egyiket sem sajnálva, az valószínűleg jelentős összeg s voltaképpen meg lehetne nélküle lenni... de minek, ha így jobb?).
Persze számít, hogy mondjuk hobbi testépítő-e az egyik vagy mindkét ember, nagy mérettel, van-e speciális diéta s azt hogyan oldja meg az ember. A paleo nálunk nem dobja meg a költségeket, a ketogén diéta csökkenti, a párom a legolcsóbb rizst (szinte az egyetlen nem paleo elem az étrendjében, de az aztán ipari méretekben) xillittel, jóféle kakaóval és mazsolával eszi... Csinálhatunk bármit, a fejenként 1000ft az átlagos szintünk, ha nem fogjuk vissza magunkat, illetve én most már jóval lejjebb tudok menni (sok zsír, kevesebb kalória, most még eritritet sem eszem egy hétig, s remélem, leszokom a cukrokról, nem kellenek azok).
Normál étkezés mellett jóval olcsóbban ki lehet jönni, viszont ha túárazott bolti cuccokra költünk, akkor simán el lehet szállni. S kinek milyen az ízlése... Van, aki a drága ételeket szereti, más maradéktalanul boldog a legolcsóbb zöldségektől.
30-40 ezerböl böven ki lehet jönni, ha nem hússal akarok jóllakni, illetve nem félkész- meg készételeket használtok, hanem nyers alapanyagokból föztök.
Nálunk ebböl 3-an eszünk, mindennap van fött étel, hetente kétszer hús körítésekkel, egyszer leves és tésztaféle, egyszer fözelék feltéttel vagy rakott zöldség, egyszer egytálétel, vasátnap leves, húsos másodikféle plusz desszert és hétfön általában a vasárnapi maradék.
Hét közben nem centizem az adagokat, ha marad, azt egy-egy adagként lefagyasztom és hónap végefelé (vagy amikor valamiért kicsit szükebb a költségvetés) illetve ha kevés idö van fözni, ezeket fogyasztjuk el.
Ennyiböl igen változatosan lehet fözni, ha kellöen meg van szervezve az étrend és nem kell semmit kidobni. Gyakorlatilag fél éven belül nincs ugyanaz még egyszer, kivéve, ha valaki éppen azt kíván, szóval a változatosság is böven belefér.
Aki szerint 30-40 ezer forintból ki lehet jönni változatosan 3 főnek az hülye vagy csak hazudik?
Ez 350-450 ft/fő/nap.
Ebből két normális szendvics nem jön ki, nemhogy az egész napi kaja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!