Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jól gondolom, hogy havi 60...

Jól gondolom, hogy havi 60 ezer forintból meg lehet oldani 2 ember étkezését?

Figyelt kérdés

Persze főzünk meg minden egyéb.

Nyilván nem libamáj meg szarvasgomba lesz az alapétel, hanem a szokásos pörkölt, túróstészta, rántotthús stb.

2015. júl. 11. 19:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem gunybol írtam, utolsó, egyszerűen nem tudom elkepzelni, hogy lehet 4 főre ennyiből főzni. Milyen főtt ételt készítesz? Pl mi volt az eheti menü nálatok?
2015. júl. 11. 20:46
 12/21 anonim ***** válasza:
48%

Meg lehet oldani, de körülményesen és odafigyelve, ha egészségesen akartok étkezni. Ez heti 15.000 ft.

Húst nem nagyon vennék ilyen alacsony összegből, heti egy vagy max. kettő húsos menüvel kalkulálnék, azt is az akciósok közül válogatnám.

A fent említett koszttól - pörkölt, túróscsusza, rántotthús szenthármas pedig tartózkodnék. Ezzel a menüvel töménytelen mennyiségű hasznosítatlan szénhidrátot vittél be eddig 3 nap alatt, pontosan 0 vitamint, és az ásványi anyagok aránya is erősen a 0 felé tendál (kivéve ha jó minőségű húst veszel, abban akad egy kevéske). Remek út a szoruláshoz, bélrákhoz, cukorbetegséghez meg a szív-és érrendszeri problémákhoz.

Inkább arra figyelj, hogy ha már pörkölt, akkor kerüljön bele zöldség - paprika, paradicsom, gomba - is dögivel, ha már rántotthús, akkor ne keményítős krumplival fejeld meg, hanem egy adag grill zöldséggel.

Lehet az egészségünkön pénzt spórolni, csak nem érdemes. A szarvasgomba és a krumplistészta között van bőven arany középút!

9. Nem tudom észrevetted-e, hogy Németországban a húson és a kenyéren kívül minden olcsóbb, sok dolog pl. kb. feleannyiba kerül, mint otthon? Nem csoda, hogy ott kijöttök ennyiből, mi még kevesebből is kijövünk. Amikor viszont hazamegyek látogatóba, hát csak lesem, hogy ugyanaz a lidl-ös vaj otthon,4-500 ft, itt 99 cent...

2015. júl. 11. 21:09
 13/21 anonim ***** válasza:
13%

#3: De, varázsló vagy. Nem mondom rá, hogy teljességgel lehetetlen, de extrém trükkök kellenek vagy extrém kisétkű emberek. Vagy csak és kizárólag sárgaborsófőzelék és zöldséges rizs és ilyenek. Most nem számolgatok, de hogy ezt nem sokan csinálnák utánad, az is tuti, kényszerhelyzetben sem, pedig akkor azért előjön a kreativitás.

Mondjuk én pont most tervezem, hogy napi 300 forintból megleszek egy ideig (vega ketogén paleo étrenddel, plusz heti pár deka zöldborsó, amivel kilógok a paleóból, legyen már benne valami kihívás s egyben könnyítés is ;)), bizonyára meg tudom oldani, de ez kalóriadeficites lesz, van pár kiló hájam, amit fel tudok használni ;)

Nos, havi 30 ezer fejenként az a mi normális szintünk. Ez volt kevés hús mellett is, vegaként is, paleóra váltva is (a párom félig paleo, félig rizs megközelítést alkalmaz, de az olcsó rizst remekül megdrágítja rengeteg kakaóval, xilittel, miegymással)... Egyszerűen nem volt olyan korszakunk, amikor feljebb ment volna a költség, ahhoz éttermezni kéne egy csomót vagy mit tudom én, gránátalmát enni mindennap, a lazac még nem drágítana, azt mindig olcsón vesszük, de elég ritkán.

A ketogén diétára váltás kavart be, mert az jelentősen levitte az ételköltségeimet. Most igyekszem elhagyni az édességet (abszolút nincs rá szükségem s igazából nem jut nekem eritritre meg özön kakaóra), az megint durván olcsósít. A kókuszzsír olcsó, a kalóriatartalmát tekintve. Szezonális zöldségek, tojás, csupa olcsó cucc. Az olajos magvak s maglisztek már kicsit drágábbak (már amelyik), de nem muszáj sokat használni belőlük.

Napi 500ft nekem elég a roppant élvezetes s szerintem igencsak egészséges jóllakáshoz egy napra. A kalóriamennyiség az, aminek meg kell lennie, különben nem működöm, de 63 kilósan, nem sok izommal és mozgással abból sem kell olyan rengeteg.

Főzünk és nem veszünk kész cuccokat, csak alapanyagokat. Én csinálom a kókusztejet, a mustárt, az esetleges magkenyereimet, a bonbonjaimat és mindent.

Máshogyan nem is lehet, túl speckó az étrendem és az ízlésem.

2015. júl. 12. 00:56
 14/21 schocko ***** válasza:
15%
Mi például legutóbb 2.22 euróért vettük a sertéshús kilóját, azonkívül vannak üzletek, ahol kolbász és szalámivégeket lehet rettentő olcsón vásárolni, a zöldségfélék zárás előtt féláron vannak (nem minden), a kenyér drágább, de rosszabb is, mi csak piritósat veszünk, a sajt és tejtermékek viszont nagyon olcsók, s azok is vannak a lejárat előtt féláron, a banán általában 1 euró körül van, s mi mindig főzünk, illetve néha egy kész lazannya (3 euró/kg), illetve egy alap pizza, amit felturbózunk...s rengeteget eszünk...húst hússal...
2015. júl. 12. 08:12
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs minden este szalámi, hanem sokszor főtt krumpli zsírral, vagy zsíros kenyér teával."

Az aztán a tápláló vacsora..

2015. júl. 12. 10:58
 16/21 schocko ***** válasza:
16%
Nem érdekel a lepontozás, mert semmit nem számít, de ha valaki megírja ő hogyan vásárol, mit eszik, s az nem a véleménye, hanem a VALÓSÁG, akkor mi lepontozni való van rajta???...ha azt írom, a fű zöld, akkor lepontozod, mert neked a kék jobban tetszik???
2015. júl. 12. 11:15
 17/21 anonim ***** válasza:
85%
Olcson nagyon egyszeru etkezni.... De lehetoeg egeszsegesen kellene
2015. júl. 12. 11:38
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nézd kérdező, van, aki még tudja oldani ennyiből -vagy kevesebbol, ahogy az egyik válaszoló írta pl a 30-40/4fot. De hogy hogyan.... Reggelire zsíroskenyer, ebédre paprikás krumpli, vacsorára zsíroskenyer? Van akinek ez is megfelel -vagy egyszerűen nem jut másra. Nekem pl nem lenne elég, mert mások az igenyeim és a lehetőségeim is. Hónap végére majd meglatod, hogy megy e, jó e. Ha nem máshogy kell megoldanod.
2015. júl. 12. 14:55
 19/21 anonim ***** válasza:

Márpedig attól még, hogy speckó az étrendem, vannak benne ötletek, hogy hogyan lehet olcsóbban enni egészségesen. Amúgyis mindig vannak ötleteim a saját étrendemen kívül is, amikor valaki olcsón akar enni, nem napi ezer forintból, mert abba kb. bármilyen étrend belefér...

Közben elgondolkodtam, napi 300 nekem mégse menne, nemes egyszerűséggel nem tudnék elég fehérjét enni így, pedig nekem nem kell rengeteg. De 500 tényleg elég.

2015. júl. 12. 15:00
 20/21 anonim válasza:
/3. Kiszámoltam, és ha csak krumplit esztek, és mondjuk minden második nap kenyeret (és ezekből is keveset) akkor is 20 000 ft egy hónapra négy embernek, szóval elég hihetetlen ez a 30 000 ft. Mi hatan vagyunk ugyan, de 110 000-120 000 ftba szokott kerülni csak a kaja egy hónapra, pedig mi is spórólunk, nem hogy minden este nincs szalámi, de ha kéthavonta van már sokat mondok. Húst kb hetente egyszer eszünk, akkor sem elsőosztályú steaket, hanem mondjuk csirkeszárnyat, esetleg virslit, parizert, havonta egyszer-kétszer van egy jobb sonka, sajt ilyesmi. De hát nem is lehet többször, egy ember ételére 1000 ft jut egy napra, abból ennyi jön ki
2015. júl. 12. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!