Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy 'zabálás'?

Mit jelent az, hogy 'zabálás'?

Figyelt kérdés
Nálatok mekkora mennyiségü étel elfogyasztása jelenti ezt? Volt már ilyen veletek? Le tudnátok írni, hogy mit ettetek akkor, vagy esetleg egy mintaétrendet, ami már annak minösül?
2015. jún. 23. 10:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer-kétszer fordult elő csupán, többnyire ünnepek alkalmával. Nagyjából így nézett ki egy egész napi zabálás:

reggeli: 4-5 szelet foszlós kalács, 10 fasírt, némi francia saláta, egy bögre tejeskávé

valójában összemosódtak az étkezések, mert folyamatos csipegetés volt egész nap, pl. a fasírt és hidegtálas kaják kísértésbe hoznak igen könnyen

tízóraira pár szelet sütemény

ebédre: egy nagy tányér halászlé kenyérrel, főtt hallal, majd egy egész sült csirkecomb vegyes körettel, salátával, majd ismét sütemény

uzsonnára ismét hidegtál

vacsora: húsleves, majd töltött káposzta tejföllel, és kenyérrel, majd megint pár szelet süti, vagy bejgli

Egyébként 65 kg-os vagyok/voltam, ez nem sokat fordult elő, de nálam ez már zabálásnak minősül, utána egy darabig nem is igen eszek sokat, sőt..

Nyilván vendégjárás következménye ez, ahol mindig mindenhol enni kell, mert megsértődnek :D

2015. jún. 23. 10:58
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

Igen, nekem most hétvégén volt egy nagy családi buli zabapartival :D

175 centi vagyok, 64 kiló:

-Szokásos reggeli (zabkása, gyümölcs)

-Tízórai: 1 db almás és 4 db túrós rétes és némi sós rúd

-Ebéd: egy tál gyümölcsleves, kevés marhapörkölt egy kis kenyérrel, + 2 szelet epertorta

-Uzsonna: 1 db almás, 3 db túrós, 1 meggyes rétes

-Vacsora: maradék marhapörkölt tarhonyával

Azt hiszem, rétes-túladagolásom volt :D

Normálisan a sz

2015. jún. 23. 11:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül elküldtem :D Szóval normálisan reggelizem, ebédelek egy normál adag levest + másodikat, délután valami édesség (pl. egy fagyi)/kávé, vacsorára meg egy szendvicset eszem, csak a viszonyítás miatt :)
2015. jún. 23. 11:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Zabálás?

Hmmm... 1-2 bögre kv-vali indul, aztán egy szelet zsíros kenyér hagymával, majd 1 szelet vajas-lekváros kalács...

de úgy kívánom krumplit, egy tányér sült krumpli kecsöppel... úgy innék szörpöt, és teszem is, fél üvegnél alább nem adom (töményen)...

majd fagyi, mert édeset akarok (fél doboz).

Ám ez most túl édes, még egy szelet kenyér, vajas-sós... fáj a gyomrom, sebaj, a hideg tej lenyugtatja... úgy, dobozból, csak iszok-iszok... elfogyott...

Kb. ezt. Vagy együltő helyemben 1,5 liter hideg tej, egy zacskó derelye fél zacsi porcukorral nyakon öntve... mellé 2-3 szelet kenyér...

Egy bulimiás lány.

2015. jún. 23. 12:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán mondom ezt semmire. Valahogy az én fejemben az jelenik meg, hogy az ember kontrolltalanul habzsol, sokat és feleslegesen.

Ami nálam a legközelebb áll ehhez, azok az éhség elverésén messze túlmutató ereszdelahajam napok, amikor az embert nem érdeklik az észérvek, csak eszik, mert ahhoz van kedve, és pont. De zabálásnak nem nevezem azt, hogy a karácsonyi bulin betolok 5 zserbót és 3 pogácsát, miután aznapra megettem az igazán nem nagy mennyiségű, remek összetételű ételemet...

Ha kivételesen erősen éhes vagyok s emiatt megeszem 2 tányérnyi ételt, 2000 kilokalóriában, az pedig sima evés, amivel a világon semmi gond nincs (bár többnyire 1500 kcal alatt szoktam enni egyszerre).

Hogy mit eszem olyankor? Változó.

1. a kedvenc édességeimet. azokból egyrészt sok megy, másrészt az édességek sokszor hajlamosak újabb édességezést maguk után vonni, nem olyan kielégítőek, mint mondjuk egy néhány tojásos rántotta.

2. a kedvenc zöldségételeimet. paradicsomos káposzta - addig eszem, amíg van, egyszerűen ellenállhatatlan számomra. kevés ilyen étel van, de azok nagyon ott vannak a szeren, jobb, ha nem főzzük vele tele a 7 literes bográcsot. Bár egy ponton túl jóllakom és abbahagyom az evést, de... nagyon nehéz az ilyennel jóllakni.

2015. jún. 23. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!