Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy zajlanak nálatok a...

Hogy zajlanak nálatok a családi ünnepek evés szempontjából?

Figyelt kérdés

Kíváncsiságból kérdezem, hogy mindenkinél ugyanaz van-e, mint nálunk? Ilyenkor mifelénk kötelezően összeül a család és vagy étterembe megyünk, vagy a néném főz otthon és náluk ünneplünk... de mindig a kötelező módú zabálás... Van ahol egyáltalán mással ünnepelnek?

Ha nem eszem én is ilyen brutális mennyiségeket, akkor jönnek a piszkálódások(ha eszem akkor meg dagadt vagyok már egyből...), hogy miért nem eszem meg ilyenek, mit vagyok úgy oda, nehogymár most diétázzak(rettentően figyelnem kell, mit mennyit eszem, nagyon hízékony vagyok)... Amíg kaját látnak, addig zabálnak...

Máshol is így van? :/

2012. szept. 16. 19:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igy.

Az ünnepek alatt sem kötelezö zabálni söt pont én aki föz figyelek arra ne legyen megterhelö az étel.

Nincsenek megszokott ünnepi ételeink.Mindig megkérdezem ki,mit szeretne enni és ha több napos akkor sorba megfözöm öket. Ha meg csak egy alkalom akkor én döntöm el a kérések közül mi lesz.

2012. szept. 16. 19:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Wow, köszönöm a válaszod :D
2012. szept. 16. 19:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak az ünnepekkor(Karácsony és Szilveszter) látjuk egymást rendesen és van időnk egymásra.

Sokat és sokfélét főzünk, de mindenki azt eszik amit akar és amennyit akar.Nincs olyan piszkálódás, mint amit te írtál.

2012. szept. 16. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező a telezabálás, mindenki csak annyit eszik, amennyi éppen akkor jólesik.

Akik nálunk összegyűlnek = három testvér és családja. Ezért a maradékot háromfelé osztjuk. Mondjuk levest nem, de a pörköltet, sültet vagy rántottat és a sütemény maradékokat osztjuk. Majd mindenki otthon akkor és úgy eszi, ahogyan jónak látja.

Épp ezért sosincs olyan, hogy degeszre eszzük magunkat, ha kell szedünk, ha nem fogy el, viszik, visszük magunkkal.

2012. szept. 16. 19:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Tök jó nektek :D Köszi a válaszokat, zöld pacsi egyébként mindenkinek :)
2012. szept. 16. 19:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sincs úgy ahogy nálad. Húsvétkor, Karácsonykor összejön a család. Lányom az unokám, fiam a barátnőjével nászasszonyék. soha nem főzök sokat. Már úgy ahogy megtanultam, hogy körülbelül mennyi étel kell x vendégnek. Nem szeretek pocsékolni, ezért mindig annyit főzök hogy azt meg is együk. Húsvétkor veszek egy két sonkát, főtt tojást főzök, töltött húst csinálok, és egy maximum két féle süteményt. Nászasszonyék rengeteg félét csinálnak, abból meg kapunk, így megvan a kellő mennyiség. Karácsonykor valami sült, saláta mellé, meg valami süti. Mindenki annyit eszik amennyit szeretne. Senkire nem erőltetek rá semmit, mindenki érzi mennyit egyen. Persze ha enni akar, ehet amennyit szeretne.
2012. szept. 16. 20:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Nálunk most is ment szombaton a habzsi-dőzsi.... régebben még itthonra is hoztunk... néném ilyenkor 3 féle húst, 2 féle köretet, salátát, úgy 4 féle savanyúságot, 1 féle levest készít, desszertnek pedig általában 2 féle süti van vagy réégebben mamám is készített még 1 félét minimum -.- és most pl 10-en voltunk csak :/

Köszi a választ, utolsó neked is zöldpacsi :D

2012. szept. 16. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!