Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem tudok rizst főzni?

Miért nem tudok rizst főzni?

Figyelt kérdés
Gyakran főzők mert szeretem nagyon a rizst, de jóra egyszer sem sikerült még, olyan tapadós-fura állagú, ha kevesebb ideig főzöm akkor meg nem elég puha... sehogy nem lesz jó puha és normális állagú. Mit tegyek? Vegyek egy rizsfőzőt? Abban tuti jó lesz?
2015. jún. 18. 23:05
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és még valami, sok helyen olvasom hogy először pirítsam olajon, videókban meg úgy mutatják hogy mosni kell a rizst többször, pirítani nem. Na most akkor melyik? Mindkettőt próbáltam egyébként, semmi értelmét nem látom a pirításnak, nem lesz tőle másabb a rizs. De persze én semmit nem csinálok jól...
2015. jún. 18. 23:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Nehéz ügy, mert egyrészt sokféle módszer van, másrészt sokféle elvárás, hogy milyen is a jó rizs.

Szerintem megmosni felesleges. A pirítás opcionális. A lényeget abban látom, hogy az elkészítés és a fogyasztás között állnia KELL legalább 1 órát, és közben többször át kell fogatni, hogy lazuljon. Két óra elteltével már szuper állagú az egész. Tehát szerintem nem szabad azonnal fogyasztani.

2015. jún. 18. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

#2: Erről még nem hallottam. Gondolom, kevés víznél és pergősebb állagelvárásnál van ez...

A mi négyszeres vízmennyiségű rizsünk összeáll, ha sokat várunk és szinte szeletelni lehet... Frissen lazább. A párom ragacsosan szereti a rizst :) Én pedig nem eszem, de így főzni elég könnyű, úgy 1 perc munka összesen.

2015. jún. 19. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Pirítani fölösleges, rizsfőzőben biztosan jó lesz, de mikróban is simán főzhető. 2,5xes víz elegendő, akkor nem lesz ragacsos, viszont megpuhul, pici olajat is tehetsz bele.
2015. jún. 19. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Amit a #2-ben mondtam, az 2-szeres vízmennyiségnél működik, de inkább picit kevesebb, 1,8:1 a víz-rizs arány.
2015. jún. 19. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Zacskós rizs. :D Alig drágább mint a sima. :D És tuti recept. :D Én minden nap eszem. :D
2015. jún. 19. 02:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a B tipusú rizst veszem és úgy főzöm ki, mint a tésztát: lobogó bő sós vízben 18 percig. Leszűröd és kész. Tökéletes!
2015. jún. 19. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
En is ugy szoktam, ahogy az utolso! Ezen kivul mas modszerrel jo rizst csak edesanyam keszit
2015. jún. 19. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem vagy Kínai... :D
2015. jún. 19. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!